Συναγερμός έχει σημάνει στη Σουηδία μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο Landvetter του Γκέτεμποργκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αερολιμένας εκκενώθηκε έπειτα από το τηλεφώνημα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Πίτερ Άντλερσον.

Ο Άντλερσον, μιλώντας στην εφημερίδα Expressen δήλωσε ότι εντοπίστηκαν «ύποπτα» αντικείμενα σε χώρο του αεροδρομίου και για αυτό το λόγο στο σημείο επιχειρούν ειδικοί πυροτεχνουργοί.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Swedavia επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Russia Today, πως σημειώθηκε απειλητικό τηλεφώνημα στο αεροδρόμιο, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Λίγα λεπτά αργότερα, πάντως, το δίκτυο Forex Live ανέφερε πως σημειώθηκε ελεγχόμενη έκρηξη δύο «ύποπτων» αποσκευών, από τους ειδικούς πυροτεχνουργούς, πληροφορία που αργότερα διαψεύστηκε.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Sverigesradio, η διευθύντρια του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ, Σαρλότ Λιούνγκρεν, επιβεβαίωσε πως προηγήθηκε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η σουηδική αστυνομία.

Έπειτα από την έρευνα των ανδρών των τοπικών αρχών εντοπίστηκαν δύο πλαστικές τσάντες και δόθηκε η εντολή για έρευνα.