Κέντρο πολιτισμού, ζωντανό και διόλου μακρινό, αφού η Air Canada rouge το φέρνει πιο κοντά! Το Μόντρεαλ σας περιμένει να το εξερευνήσετε.

Το Μόντρεαλ του Καναδά είναι η δεύτερη πόλη σε γαλλόφωνο πληθυσμό μετά το Παρίσι στον κόσμο. Εχει χαρακτηριστεί ως η «πρωτεύουσα του πολιτισμού» από το περιοδικό Μonocle, καθώς και «πόλη του design» από την UNESCO. Κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης στις Η.Π.Α., στα 20s και 30s, πολλοί κατέφευγαν στον Καναδά για διασκέδαση, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας ολόκληρης βιομηχανίας θεάματος στο Μόντρεαλ. Πρόκειται, θα λέγαμε, για την πιο ζωντανή πόλη της χώρας, ένα «μωσαϊκό» εμπειριών, ψυχαγωγίας και τέχνης.

Edited-3.-Montreal-AWL_CA04115-1680x1050

Πού να πάτε
Place Jacques-Cartier
Από τις πιο παλιές πλατείες της πόλης, βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και φέρει το όνομα του διάσημου εξερευνητή που κατέφθασε στην περιοχή τον 16ο αιώνα. Το καλοκαίρι, γεμίζει με ντόπιους και τουρίστες που απολαμβάνουν τον καφέ τους.
Musee d’Αrt Contemporain de Montreal
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα του Καναδά. Αξίζει να σημειωθεί, πως το μεγαλύτερο ποσοστό των καλλιτεχνών των οποίων έργα εκτίθενται, είναι ντόπιο.
Place des Arts
Περιβάλλεται από το Μέγαρο Μουσικής, ένα θέατρο και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Φιλοξενεί σε ετήσια βάση σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα, μεταξύ των οποίων και το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ. Parc du Mont-Royal
Πέρα από τα διάφορα φυτά και ζώα, στο πάρκο υπάρχουν μια λίμνη, αμέτρητα μονοπάτια για περπάτημα, μα πάνω απ’ όλα δύο εκπληκτικά σημεία με πανοραμική θέα στην πόλη.

PANORAMIQUE-HR

Parc Olympique
Κατασκευασμένο για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, το πάρκο αποτελεί πια σύμβολο της πόλης.
Jardin Botanique de Montreal
Με περίπου 21.000 φυτά από όλο τον κόσμο, 10 θερμοκήπια και 30 εξωτερικούς κήπους, αποτελεί μια καλή επιλογή για κάθε ταξιδιώτη, καθώς θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους βοτανικούς κήπους στον κόσμο.
Vieux-Montreal
Η Παλιά Πόλη αποτελεί τον ιστορικό πυρήνα του Μόντρεαλ. Ολόκληρη η περιοχή ενδείκνυται για περπάτημα, καθώς στα όριά της βρίσκονται σημαντικά κτίρια που χρονολογούνται ακόμη και από τον 17ο αιώνα. Τα τελευταία χρόνια πολλά κτίσματα έχουν αναπαλαιωθεί, ενώ η περιοχή γνωρίζει σημαντική πολιτιστική άνθηση.

Marché_Bonsecours_and_Foliage

Εκδρομές
Η εκδρομή προς το Κεμπέκ θεωρείται δεδομένη για τη συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών του Μόντρεαλ.

Τι να φάτε
Καθότι πόλη με έντονες γαλλικές επιρροές, είναι προφανές ότι και η γαλλική κουζίνα έχει την τιμητική της. Επίσης, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το σιρόπι σφενδάμου!
Θα ξετρελαθείτε!

montreal2

Περισσότερες πληροφορίες στο www.aircanada.com και στο www.flyrouge.com