Πολλές αεροσυνοδοί της Air France αρνούνται να προσαρμοστούν στην υποχρέωση που έχουν να φορούν μαντίλα όταν θα προσγειώνονται στην Τεχεράνη από τις 17 Απριλίου, όπου θα  πραγματοποιηθούν και πάλι οι πτήσεις της εταιρείας που θα συνδέουν το Παρίσι με την ιρανική πρωτεύουσα για πρώτη φορά από το 2008, εφόσον είχαν διακοπεί τα δρομολόγια κατά την εφαρμογή των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Τώρα που οι πτήσεις θα ξεκινήσουν ξανά, η διεύθυνση της Air France ζήτησε από το ιπτάμενο προσωπικό «να φορά παντελόνι κατά τη διάρκεια της πτήσης, φαρδύ σακάκι και φουλάρι που θα καλύπτει τα μαλλιά κατά την έξοδο από το αεροσκάφος», όπως εξήγησε εκπρόσωπος του συνδικάτου του ιπτάμενου προσωπικού της εταιρείας.

«Καθημερινά λαμβάνουμε τηλεφωνήματα από ανήσυχες αεροσυνοδούς, που μας λένε ότι δεν θέλουν να φορούν το φουλάρι», είπε ο εκπρόσωπος συμπληρώνοντας ότι το συνδικάτο ζήτησε από τη διεύθυνση της Air France να χρησιμοποιήσει αεροσυνοδούς σε εθελοντική βάση, ώστε «να μην θιγεί η ελευθερία συνειδήσεως» ορισμένων αεροσυνοδών.

«Ωστόσο η διεύθυνση είναι αμετακίνητη, ενώ απευθύνουμε ειδοποιήσεις εδώ και μήνες. Μιλούν για κυρώσεις κατά εκείνων που θα αρνηθούν», είπε.
Η Air France σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, απάντησε ότι τα πληρώματα «είναι υποχρεωμένα, όπως όλοι οι ξένοι επισκέπτες, να σέβονται τους νόμους των χωρών στις οποίες βρίσκονται».

«Ο ιρανικός νόμος επιβάλλει σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην ιρανική επικράτεια να φορούν μαντίλα που καλύπτει τα μαλλιά, στους δημόσιους χώρους. Η υποχρέωση αυτή, η οποία δεν εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της πτήσης, γίνεται σεβαστή από όλες τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς την Δημοκρατία του Ιράν», τονίζει η διεύθυνση της Air France προσθέτοντας ότι το μέτρο δεν είναι καινούργιο και ότι έχει εφαρμοσθεί στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και παλαιότερα στις πτήσεις προς την Τεχεράνη.