Η BMW, πριν επεκταθεί και σε άλλες πόλεις στις ΗΠΑ, ξεκίνησε μια υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτων στο Σιάτλ των ΗΠΑ, όπου θα προσφέρει σε πελάτες τη χρήση των μοντέλων 370 BMW και Mini.

Ο Peter Schwarzenbauer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε πως, «Οι πελάτες μας αναμένουν απλές και γρήγορες λύσεις στις ατομικές τους ανάγκες μετακίνησης, ειδικά στις μητροπολιτικές περιοχές.»

Η υπηρεσία, με την ονομασία ReachNow, παρέχει διάφορες επιλογές, μεταξύ των οποίων και βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, υπηρεσίες παράδοσης, σοφέρ και μακροχρόνια ενοικίαση. Σε λίγο καιρό η υπηρεσία θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες BMW να νοικιάζουν και τα δικά τους οχήματα.

Σύμφωνα με το CNBC, η BMW δήλωσε ότι ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων θα είναι διαθέσιμος και για κλειστές ομάδες, όπως εταιρείες ή οικιστικά μπλοκ, ενώ οι χρήστες θα είναι σε θέση να ξεκλειδώνουν τα αυτοκίνητα με την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων.

Η συμβουλευτική εταιρεία Roland Berger υποστηρίζει πως η αγορά διαμοιρασμού αυτοκινήτων θα αναπτυχθεί κατά 30% το χρόνο και θα παράγει έσοδα 3,7 με 5,6 δισ. ευρώ ως το 2020.