Η British Airways που ανήκει στο International Consolidated Airlines Group, βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων με δύο κρατικούς κινεζικούς μεταφορείς, με σκοπό να αρχίσει να μοιράζεται πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, καθώς η βρετανική αεροπορική εταιρεία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την κινεζική ταξιδιωτική άνθηση.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «μαμάς»μαμάς εταιρείας της British Airways, Willie Walsh, ανέφερε πως η απουσία ενός κινεζικού μεταφορέα από τη συμμαχία Oneworld, έχει οδηγήσει την British Airways να ψάξει για εταίρους εκτός της αεροπορικής συμμαχίας, σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσει το δίκτυό της μεταξύ Ευρώπης και της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με την China Eastern και την China Southern, με την προοπτική του να μοιραζόμαστε πτήσεις και είμαστε αισιόδοξοι πως θα έχουμε πρόοδο», τόνισε ο Walsh, προσθέτοντας πως ελπίζει σε κάποιες συμφωνίες φέτος.

«Έχουμε συναντηθεί ανεπίσημα για κάποια χρόνια, αλλά είχαμε πιο επίσημες συζητήσεις τους τελευταίους περίπου δύο μήνες», συμπλήρωσε ο CEO.