Το Silver Tourism Award 2016 για την πρωτοποριακή λύση λογισμικού NFC Hotel – All Inclusive Electronic Management απέσπασε η Hotech στην τρίτη διοργάνωση του θεσμού. Η Hotech συμμετείχε στην ενότητα «Technology & Automation», αποσπώντας το Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Innovative Use of Technology».

Το NFC Hotel All Inclusive Electronic Management, μία καινοτόμος λύση λογισμικού για ξενοδοχειακά συγκροτήματα και θέρετρα, δίνει τη δυνατότητα επισκόπησης της λειτουργίας της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο. Το απλό πλαστικό βραχιόλι που φορούν παραδοσιακά οι επισκέπτες των all-inclusive θερέτρων, αντικαθίσταται από ένα  «έξυπνο» NFC βραχιόλι που ενσωματώνει ένα ασφαλές ηλεκτρονικό κύκλωμα (chip), δημιουργώντας μία μοναδική, ηλεκτρονική ταυτότητα για τον κάθε επισκέπτη.Hotech_Silver Tourism Award

Ένα “άγγιγμα” μεταξύ του “έξυπνου” βραχιολιού και ενός  κινητού τηλέφωνου ή tablet που έχει στην διάθεσή του το προσωπικό του ξενοδοχείου επιτρέπει την διαχείριση λειτουργιών όπως τον έλεγχο πρόσβασης, την καταγραφή παρουσίας, την καταγραφή καταναλώσεων, ηλεκτρονικό εισιτήριο ή/και κουπόνι, κ.α.  Επιπρόσθετα ο επισκέπτης μπορεί να προαγοράσει μονάδες (credits) που φορτώνονται στο NFC βραχιόλι του και στην συνέχεια να τις εξαργυρώσει σε υπηρεσίες ή προϊόντα (μικροσυναλλαγές) μέσα στους χώρους της ξενοδοχειακής μονάδας.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από τη χρήση των «έξυπνων» βραχιολιών μεταδίδονται από τις κινητές συσκευές του προσωπικού στην κεντρική βάση δεδομένων της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας πληροφορίες για την επισκεψιμότητα των χώρων, τις προτιμήσεις των επισκεπτών, την κατανάλωση υπηρεσιών και αγαθών, καθώς και στατιστικά στοιχεία που δίνουν την δυνατότητα στην επιχείρηση για προγραμματισμό και στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HOTECH κ. Δημήτριος Γαλερίδης επεσήμανε σχετικά: «Το NFC Hotel – All Inclusive Electronic Management αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για ξενοδοχειακά συγκροτήματα και θέρετρα που δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής καταγραφής της χρήσης των χώρων και των υπηρεσιών all inclusive με στόχο την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των μονάδων και την αναβάθμιση των παροχών τους προς τον επισκέπτη. Για μια χώρα σαν την Ελλάδα, που αναγνωρίζει τον Τουρισμό ως τη βαριά βιομηχανία της, το NFC Hotel έρχεται να προσφέρει διττή προστιθέμενη αξία στον τομέα φιλοξενίας: αφενός διευκολύνει τον πελάτη δημιουργώντας μια νέα τουριστική εμπειρία και αφετέρου, ως αστείρευτη πηγή πληροφοριών, κατευθύνει τον μάνατζερ στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας αυτής. Το Silver Tourism Award 2016 αποτελεί για εμάς σημαντική επιβράβευση και κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων λύσεων για την προώθηση της τουριστικής εμπειρίας».

Τα Tourism Awards είναι επιχειρηματικά βραβεία που απονέμονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις πλέον καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές επιχειρήσεων και φορέων του Ελληνικού Τουρισμού. Διοργανώνονται από την Boussias Communications και την έκδοση Hotel & Restaurant και η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιείται online από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή βάσει ειδικά διαμορφωμένων κριτηρίων αξιολόγησης.