Η Swiss πρόκειται να βάλει τη σειρά αεροσκαφών Bombardier C – CS100 – σε υπηρεσία στις 15 Ιουλίου. Έτσι, θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, που θα λειτουργεί το νέο Bombardier C Series, ενώ οι κρατήσεις για τις πτήσεις είναι ήδη διαθέσιμες. Το πρωτοποριακό μικρών και μεσαίων αποστάσεων twinjet θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά την άνεση, τα οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατά 50% μείωσης θορύβου, η οποία θα ωφελήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους των τοπικών αεροδρομίων. Η άφιξη της σειράς C θα δημιουργήσει 150 νέες θέσεις εργασίας στη Swiss. 

Η Ελβετική εταιρεία αναμένεται να παραλάβει την πρώτη σειρά αεροσκαφών Bombardier C – CS100 – όπως προβλέπεται στο τέλος του Ιουνίου. Την Παρασκευή 15 Ιουλίου το αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμπορική πτήση από τη Ζυρίχη στις 12:30 : LX 638 στο Παρίσι (Charles de Gaulle). Η έναρξη των δρομολογίων με το νέο, πρωτοποριακό Bombardier twinjet θα αποτελέσει ένα ακόμη ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας, μετά την επιτυχή έναρξη εξυπηρέτησης του Boeing 777-300ER.

Εκτός από το Παρίσι (Charles de Gaulle), το Μάντσεστερ, η Πράγα και η Βουδαπέστη θα είναι μεταξύ των πρώτων προορισμών που θα κάνει δρομολόγια το Bombardier CS100. Στα τέλη του Αυγούστου θα προστεθούν και άλλοι προορισμοί, όπως η Βαρσοβία και οι Βρυξέλλες ενώ από Σεπτέβρη θα ξεκινήσουν οι πτήσεις προς Νίκαια, Στουτγάρδη,  Ανόβερο, Μιλάνο, Φλωρεντία και Βουκουρέστι. Πολλοί προορισμοί εξυπηρετούνται Avro RJ100, αλλά σταδιακά τα δρομολόγια θα μεταφερθούν στη νέα σειρά των twinjets C. Η διαδρομή Ζυρίχη-Λονδίνο  αναμένεται να εξυπηρετείται από την σειρά C από το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Οι κρατήσεις για τις πτήσεις με τη σειρά C Series είναι ήδη διαθέσιμες

Οι πρώτες πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν με το νέο Bombardier C Series θα δημοσιεύονται στο swiss.com. Η Swiss επισημαίνει, ωστόσο, ότι δεν είναι εγγυημένη η λειτουργία ενός δρομολογίου με ένα συγκεκριμένο αεροσκάφος καθώς μπορεί να χρειαστούν αλλαγές εξοπλισμού για λειτουργικούς λόγους. 

50% λιγότερος θόρυβος και 150 νέες θέσεις εργασίας 

Η Swiss θα είναι ο πρώτος φορέας στον κόσμο που θα λειτουργεί τη σειρά C, που είναι η νέα σειρά μικρών και μεσαίων αποστάσεων αεροσκαφών της Bombardier . Με τον υπερσύγχρονο κινητήρα, τα συστήματα και την τεχνολογία υλικών, η σειρά C θέτει νέα πρότυπα στην άνεση, τη λειτουργία και την οικονομία από περιβαλλοντική άποψη. Το νέο twinjet παράγει τον μισό ήχο από αυτόν που μπορεί να φτάσει στο ανθρώπινο αυτί σε σύγκριση με τον ήχο που παράγουν τα υπόλοιπα αεροσκάφη. Επίσης, καταναλώνει έως 25% λιγότερα καύσιμα και, ως αποτέλεσμα, θα μειώσει τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας κατά 90.000 τόνους. Ακόμα, η άφιξη της νέας σειράς Bombardier στον ευρωπαϊκό στόλο της Swiss, θα δημιουργήσει περίπου 150 νέες θέσεις για πλήρωμα καμπίνας.