Σε πολλούς έχει τύχει να καθυστερήσει το αεροπλάνο να απογειωθεί. Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα πως μηχανολογικά πηγαίνει κάτι πηγαίνει στραβά. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορούν να συμβάλουν στην καθυστέρηση απογείωσης ενός αεροσκάφους.

Η Sarah Steegar που είναι αεροσυνοδός εξηγεί μερικούς από τους λόγους αυτούς:

  1. Εάν η μοκέτα δίπλα από την πόρτα είναι βρεγμένη. Το πλήρωμα θα πρέπει να ελέγξει εάν αυτός ο λεκές προέρχεται από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του αεροσκάφους καθώς μπορεί να υπάρχει πιθανότητα διαρροής και αν το αεροσκάφος αναγκαστεί να προσγειωθεί στο νερό, θα είναι επικίνδυνο.a7f0
  2. Εάν δεν υπάρχει τασάκι σε κάποια θέση. Η ιστορία λέει πως σίγουρα κάποιος επιβάτης θα προσπαθήσει να ανάψει τσιγάρο παρόλο που απαγορεύεται. Έτσι είναι προτιμότερο να έχει ένα τασάκι να το σβήσει όταν το πλήρωμα του υπενθυμίσει πως απαγορεύεται το κάπνισμα, παρά να το σβήσει κάπου αλλού και να θέσει σε κίνδυνο όλο το αεροσκάφος.
  3. Κάτι που δε χρειάζεται εξήγηση, είναι ότι το αεροπλάνο δεν απογειώνεται εάν λείπουν οι κάρτες με τις οδηγίες ασφάλειας. Πολλοί επιβάτες μάλιστα τα παίρνουν για σουβενίρ.comics-on-the-airplane-001
  4. Εάν σπάσει κάποια λάμπα. Εάν στο χώρο των χειραποσκευών τοποθετηθεί μία βαριά τσάντα ή εάν περάσει ένας επιβάτης και σπάσει κάποια λάμπα του διαδρόμου, το αεροπλάνο δεν μπορεί να φύγει μέχρι να αντικατασταθεί η λάμπα.