Η SpaceX προσνήωσε επιτυχώς το Falcon 9 σε μη επανδρωμένη θαλάσσια πλατφόρμα στη μέση του Ατλαντικού νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Η προσνήωση, χαρακτηρίζεται από τον ιδρυτή της εταιρίας Elon Musk ως απίθανο γεγονός λόγω της πολυπλοκότητας της συγκεκριμένης διαδικασίας. Ήταν μια ακόμη νίκη στην προσπάθεια προσέγγισης του πλανήτη Άρη το 2018!

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, θέτοντας έναν δορυφόρο επικοινωνιών σε τροχιά κατά τη διάρκεια αποστολής που ονομάστηκε JCSAT-14. Λίγο αργότερα το Falcon 9 προσνηώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην τηλεκατευθυνόμενη πλατφόρμα ανοιχτά της Φλόριντα.

Αυτή είναι η δεύτερη επιτυχής προσνήωση του συγκεκριμένου είδους πυραύλων στην πλατφόρμα! Μετά από σειρά από αποτυχημένων προσπαθειών, η SpaceX κατάφερε τελικά μόλις τον περασμένο μήνα να ολοκληρώσει με επιτυχία αυτή τη διαδικασία. Παρά την πρόσφατη επιτυχία της, η SpaceX ήταν επιφυλακτική για τις προοπτικές της σημερινής εκτόξευσης, καθώς ο πύραυλος μπαίνει στην ατμόσφαιρα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Η επιτυχημένη απογείωση θα είναι αναμφίβολα ένα όφελος για τις προσπάθειες Musk στην προσεδάφιση μη επανδρωμένης αποστολής στον κόκκινο πλανήτη.