Φροντίζουν να πηγαίνουμε ασφαλείς στον προορισμό μας και έχουν «στην πλάτη τους» εκατοντάδες ώρες πτήσεις. Οι πιλότοι, αν και φύσει ψύχραιμοι και λογικοί άνθρωποι, έχουν έρθει πολλές φορές σε δύσκολη θέση και έχουν σοκαριστεί σε πολλές περιπτώσεις με αυτά που βλέπουν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το Reddit.com ρώτησε επαγγελματίες πιλότους ποιο είναι το πιο παράξενο πράγμα που έχουν δει ποτέ και αυτοί απάντησαν ανάλογα με τις εμπειρίες τους. Ωστόσο, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Independent, είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβωθεί το κατά πόσο αυτές οι ιστορίες είναι αληθινές.

Ας δούμε όμως τι απάντησαν οι πιλότοι:

1) Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Πιλότος πετούσε στα 43.000 πόδια όταν ξαφνικά είδε στον ορίζοντα μία φωτεινή λάμψη η οποία άρχισε να κινείται απίστευτα γρήγορα. Απευθείας επικοινώνησε με το κέντρο ελέγχου, όπως ισχυρίστηκε και ρώτησε τι είναι αυτό το φως. Ένα με δύο λεπτά αργότερα έλαβε την απάντηση ότι πρόκειται για το διαστημικό σταθμό.

2) Σκύλος που κυνηγούσε ελάφια

Αυτό το … θέαμα έγινε σε ένα μικρό αεροδιάδρομο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί όταν ενημερώθηκε από το προσωπικό εδάφους ότι στον αεροδιάδρομο βρίσκεται ένας σκύλος ο οποίος και κυνηγά ελάφια. Τελικά έπειτα από λίγο το αεροπλάνο προσγειώθηκε.

Δείτε εδώ την κοπέλα που κάνει ακροβατικά πάνω σε αεροπλάνο … την ώρα που αυτό πετάει. Μας μιλάει αποκλειστικά!

3) Ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Ο πιλότος πετούσε πάνω από τη θάλασσα όταν ξαφνικά είδε κάτι που έμοιαζε με φάλαινα. Όπως όμως διαπίστωσε στη συνέχεια δεν ήταν φάλαινα, αλλά ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

4) Μια θεριζοαλωνιστική μηχανή να πατά ένα αυτοκίνητο

Ο πιλότος φέρεται να πετούσε με ένα ανεμόπτερο πάνω από ένα μικρό χωριό όταν ξαφνικά είδε μια θεριζοαλωνιστική μηχανή να πατά ένα αυτοκίνητο και ανθρώπους γύρω να τρέχουν πανικόβλητοι.

5) Πουλιά να πετούν

Συνηθισμένη εικόνα να βλέπει κάποιος από το πιλοτήριο.

6) Ροζ λίμνη

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας άλλος πιλότος στην Αυστραλία όταν ξαφνικά αντίκρισε μπροστά του μία ροζ λίμνη. Ναι καλά ακούσατε πρόκειται για μία πραγματική λίμνη που το χρώμα της γίνεται ροζ και οι επιστήμονες μάλιστα το έχουν εξηγήσει.