Το νησί της Νάξου υμνεί στην ηλεκτρονική σελίδα του το CNN, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μερικά μέρη είναι καλύτερα από άλλα στο να ικανοποιούν την ισχυρή ανθρώπινη επιθυμία για μια καλή ζωή, και ένα από αυτά είναι η Νάξος.

Το νησί είναι το μεγαλύτερο και πιο πράσινο των κατά τα άλλα βραχωδών Κυκλάδων, και αποκαλείται και ως το πράσινο φύλο του Αιγαίου. Το διαφοροποιημένο φυσικό τοπίο ικανοποιεί τον ταξιδιώτη που λατρεύει την περιπέτεια στην ύπαιθρο και η εύφορη γη του νησιού τροφοδοτεί όσους αναζητούν γαστρονομικές εμπειρίες με βάση τα τοπικά προϊόντα. Το νησί διαθέτει ακόμα πλούσια μυθολογία και μεσαιωνική αρχιτεκτονική, και από την ξηρά ως τη θάλασσα είναι σαγηνευτικό.

Το CNN κάνει αναφορά σε προγράμματα πεζοπορίας στο νησί μέσα από μαρμάρινα μονοπάτια, εύφορες πεδιάδες και ελαιόδεντρα, από χωριό σε χωριό. Επίσης προσφέρονται προγράμματα ιππασίας στις πεδιάδες, στην παραλία και σε «ψαγμένα» σημεία στο νησί.

Το όρος Ζα το ψηλότερο στις Κυκλάδες, με υψόμετρο στα 1.003 μέτρα, ήταν το μέρος όπου σύμφωνα με τη μυθολογία μεγάλωσε ο Δίας. Σήμερα διαθέτει μονοπάτια για ποδηλασία.

Οι λάτρεις του kitesurfing κατευθύνονται στην παραλία Μικρή Βίγλα, η οποία έχει τους ισχυρότερους ανέμους στην Ευρώπη, λόγω του φυσικού φαινομένου που εκδηλώνεται μεταξύ Νάξου και Πάρου. Αναφορά στην παραλία Λαγκούνα, ιδανική για αρχάριους του αθλήματος.

Προσφέρεται επίσης ο γύρος της Νάξου από τη θάλασσα, με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σπηλιές.

Από παραλίες προτείνονται ο Άγιος Προκόπης με Γαλάζια Σημαία, τα γειτονικά νησιά Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην εντυπωσιακή Πορτάρα, που ανήκε στον ναό του Απόλλωνα.

Τέλος, το CNN δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τοπική γαστρονομία, όπως τον κόκορα με μακαρόνια και πίτα με σέσκουλα.