Το Fogo Island είναι το μεγαλύτερο από τα παράκτια νησιά της Νέας Γης και του Λαμπραντόρ στον Καναδά και για να πάει κανείς στο ξενοδοχείο Fogo Island Inn, δεν υπάρχουν πινακίδες να τον οδηγήσουν ως εκεί. Το ξενοδοχείο είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Todd Saunders, ο οποίος μεγάλωσε στο κοντινό Gander, ενώ τη σχεδίαση του κτιρίου την εμπνεύστηκε από τις αλιευτικές παράγκες αλλά με τις διαστάσεις ενός κρουαζιερόπλοιου, οι οποίες είναι τριακόσια πόδια μήκος και 30 πόδια πλάτος.

Στο νησί, το οποίο έχει τέσσερις φορές το μέγεθος του Μανχάταν, ζουν λιγότεροι από 2.500 άνθρωποι. Με την ολοκλήρωση του ξενοδοχείου ωστόσο, το 2013, η τάση αυτή άλλαξε, αφού πλέον έρχονται από παντού για να δουν αυτό το νησί.

fogo-island-inn

Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 29 όμορφα διακοσμημένες σουίτες, με έπιπλα που αποτυπώνουν την τοπική παράδοση και με μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που βλέπουν στον Ατλαντικό.

12-Fogo-Island-Inn-Saunders-Architects-photo-Alex-Fradkin-yatzer

Η ιστορία του Fogo Island Inn είναι τόσο μοναδική όσο και η ίδια η χώρα. Ξεκινά με την Cobb, η οποία πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο νησί που το αποκαλεί ως «κάτι από έναν άλλο αιώνα». Δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα. Ούτε ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι. Θυμάται τον εαυτό της να σκάβει λάκκους πριν έρθει ο χειμώνας. «Ήξερες πως κάποιος επρόκειτο να πεθάνει και αν το έδαφος είχε παγώσει, έπρεπε να υπάρχει τάφος», λέει χαρακτηριστικά.

Άφησε το νησί στα 16 της χρόνια και σπούδασε επιχειρήσεις, για να γίνει τελικά επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών στην εταιρεία οπτικών ινών JDS Uniphase, η οποία έχει γραφεία στο San Jose και στην Οττάβα. Μέχρι τη στιγμή που αποσύρθηκε στα 42, είχε 69 εκατομμύρια δολ. Και οι δύο γονείς της πέθαναν νέοι και ήταν τότε που αποφάσισε να γυρίσει στον τόπο της και να επενδύσει στο ξενοδοχείο.

Fogo_Inn_TSA_2770_IwanBaan.adapt.768.1.sqrcrop fogo-island-inn-newfoundland-bloomberg-pursuits-suite-herder-table-side luxury-hotels-canada-newfoundland-fogo-island-inn-hot-tub_lg

Για όσους είναι λίγο παραπάνω περιπετειώδεις, το Ski-Doo είναι μία πολύ καλή επιλογή. Είναι μια μοτοσικλέτα για το χιόνι και με συνοδεία έναν οδηγό, ο επισκέπτης περιηγείται στα μαγευτικά βουνά της περιοχής.

maxresdefault

Πηγή: New Money