Μία ομάδα νεαρών συμβούλων της Google, βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει ήδη τα εξατομικευμένα και ομαδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επιχειρηματίες του τουρισμού που εξηγούν πώς μπορούν να επωφεληθούν από το διαδίκτυο και τι εργαλεία χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν για να αναπτυχθούν περαιτέρω.
 
Η Google έχει ήδη δημιουργήσει το Grow Greek Tourism Online, με σκοπό να βοηθήσει τους Έλληνες επαγγελματίες τουρισμού να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Για τη σειρά των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, η Google συνεργάστηκε με το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
 
Είναι η τρίτη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, καθώς το 2014 και το 2015 είχαν μεγάλη επιτυχία, αφού εκπαιδεύτηκαν περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε διαδικτυακά εργαλεία. εφέτος το πρόγραμμα ενισχύεται με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google για το 2015, οι χώρες που ψάχνουν περισσότερο για την Αττική στο διαδίκτυο είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Η διαμονή και οι αερομεταφορές είναι οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις για τουριστικά προϊόντα και οι μονοήμερες εκδρομές, οι ξεναγήσεις και η πεζοπορία στην Αθήνα είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων αναζητήσεων δραστηριοτήτων. Επίσης, υψηλά είναι τα επίπεδα αναζητήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν μία δωρεάν εξατομικευμένη εκπαίδευση στον χώρο τους με τους Online Advisors στην Αττική καταχωρώντας το e-mail τους στην ειδική πλατφόρμα. Ακόμη, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε ένα από τα ομαδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μπορούν να εγγραφούν και να κλείσουν θέση σε κάποια από τις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια.