Η Ενσωματωμένη τεχνολογία GPS στα «Sneakairs» θα βοηθήσει τους πελάτες να περιηγηθούν νέες πόλεις, απολαμβάνοντας παράλληλα τα αξιοθέατα

Η easyJet παρουσίασε ένα πρωτότυπο έξυπνο παπούτσι – με το όνομα «Sneakairs» – που με την ενσωματωμένη τεχνολογία GPS βοηθάει τους πελάτες να εξερευνήσουν νέες πόλεις με ευκολία, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα αξιοθέατα, χωρίς να χαθούν. Το επαναστατικό έξυπνο παπούτσι, που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση ‘Barcelona Street Project’ στη Βαρκελώνη, ενσωματώνει την τεχνολογία GPS, το οποίο συνδέεται μέσω Bluetooth, με μια smartphone εφαρμογή και κατευθύνει τον χρήστη προς την κατεύθυνση που έχει επιλέξει ενεργοποιώντας μικρούς αισθητήρες δόνησης μέσα στο παπούτσι.

Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στους τουρίστες να ανακαλύψουν νέα αξιοθέατα χωρίς να χρειάζεται ούτε χάρτη ούτε google maps για να ακολουθήσουν την σωστή κατεύθυνση- ιδανικό για να μπορούν να βρουν το δρόμο για το ξενοδοχείο εύκολα, μετά από μία νύχτα στο Las Ramblas.

Barcelona Street Project (7)

Η easyJet είναι γνωστή για τη χρήση της τεχνολογίας για να κάνει το ταξίδι, πιο εύκολο, για τους 70 εκατομμύρια επιβάτες της. Από το προηγούμενο έτος η αεροπορική εταιρεία έχει βοηθήσει τους επιβάτες της μέσω της εφαρμογής στα αεροδρόμια, το Mobile Host, μία βραβευμένη εφαρμογή της easyJet, που παρέχει χρήσιμες οδηγίες κατά την παραμονή τους στο αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένου οδηγιών για την πύλη και έγκαιρη πληροφόρηση σχετικά με τους αριθμούς πύλης και ιμάντες αποσκευών για να κάνουν το ταξίδι τους λίγο πιο εύκολο. Το easyJet Sneakair πρωτότυπο, θα μπορεί, μελλοντικά, να είναι διαθέσιμα προς πώληση στα αεροσκάφη της.

Οι τεχνολογίες ένδυσης δεν είναι κάτι καινούργιο για την easyJet. Για να συμπέσει με τα 20α γενέθλιά της τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά στολές πληρώματος θαλάμου και μηχανικών, για τη βελτίωση των διαδικασιών επικοινωνίας και ασφάλεια των επιβατών.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο!

Barcelona Street Project (4)

Της easyJet ο Marketing Director, Peter Duffy, δήλωσε:
“Το Sneakair είναι ακόμη ένα παράδειγμα πώς η easyJet είναι πάντα καινοτόμος στα ζητήματα της τεχνολογίας, πάντα με άξονα την διευκόλυνση και την άνεση του πελάτη μας σχετικά με το ταξίδι του. Η ανάληψη των εφαρμογών μας και την Mobile Host τεχνολογία μας έχει δείξει ότι οι επιβάτες μας έχουν διευκολυνθεί και εκτίμηση αυτές τις τεχνολογίες, γιατί όχι να μην τους παρέχουμε αυτές τις ανέσεις και αφού φτάσουν στον προορισμό τους;

“Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να είναι διαθέσιμα προς πώληση αυτά τα αθλητικά, στο αεροσκάφος, μελλοντικά, προσφέροντας μια πολύ πρακτική λύση για τους επιβάτες που θέλουν να είναι χαλαροί και χωρίς άγχος να μη χαθούν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε μία ξένη πόλη, επιτρέποντας έτσι να απολαύσουν την κάθε στιγμή, ενώ θα ανακαλύπτουν μια νέα πόλη.

Barcelona Street Project (6)-1
Η Digital Area Director στο D6, η Nuria Martínez, πρόσθεσε :
«Έχουμε αναπτύξει αυτή τη λύση πλοήγησης, επειδή έχουμε προσέξει ότι υπάρχει ένα κενό στην αγορά για ένα τέτοιο προϊόν Είναι επίσης, ένα σπουδαίο εργαλείο για μία αεροπορική εταιρία όπως την easyJet, που ταξιδεύει τόσο κόσμο καθημερινά σε διάφορους προορισμούς.
“Καθ ‘όλη την διάρκεια ανάπτυξης του προϊόντος αυτού, είχαμε ως παράγοντα την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την easyJet για αυτό το έργο.

Το πρωτότυπο Sneakair δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Barcelona Street Project, με τους «δοκιμαστές» να απολαμβάνουν αξιοθέατα όπως το Gaudi’s Casa La Pedrera και Casa Batllo’ στην περιοχή Gracia, χωρίς να χρειάζεται να τσεκάρουν συνέχεια στον χάρτη για να μπορούν να γυρίσουν την πόλη.

Τα τελευταία χρόνια η easyJet έχει αγκαλιάσει την τεχνολογία για να βοηθήσει να γίνονται πιο εύκολες και άνετες οι μετακινήσεις των επιβατών της. Η εφαρμογή της easyJet είναι η ταχύτερη αεροπορική εφαρμογή διαθέσιμη και την έχουν κατεβάσει πάνω από 16 εκατομμύρια φορές. Σχεδόν 100.000 επιβάτες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή ηλεκτρονικής κάρτας επιβίβασης την περασμένη εβδομάδα.