Η ομάδα οικονομικών της Etihad Airways συνέχισε τη νικηφόρο διαδρομή της κερδίζοντας δύο βασικά βραβεία – για την καλύτερη ομάδα λογιστηρίου και για την εξασφάλιση μιας μοναδικής συμφωνίας ομολόγων $700 εκατομμυρίων – από το Σύνδεσμο Εταιρικών Ταμιών Μέσης Ανατολής (ACT ME).

Η οικονομική συναλλαγή-ορόσημο του περασμένου έτους για την Etihad Airways Partners (EAP), ένα εμπορικό σήμα που ενώνει την Etihad Airways και τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρίες, αναγνωρίστηκε για ακόμη μια φορά με ένα τέταρτο διεθνές βραβείο, αφότου ονομάστηκε Εταιρική Οικονομική Συμφωνία της χρονιάς.

Καθώς θεωρείται ως η πρώτη οικονομική συμφωνία του είδους της στην αεροπορική βιομηχανία, η πρωτοποριακή συναλλαγή είχε ως στόχο να χρηματοδοτήσει την επέκταση της EAP μέσω κεφαλαιουχικών δαπανών, επενδύσεις στόλου και άλλες βασικές επιχειρηματικές ανάγκες. Στη συμφωνία πενταετούς ομολόγου εμπλέκονται η Etihad Airways, η θυγατρική της Etihad Airport Services και πέντε στρατηγικές αεροπορικές εταιρείες εταίρους του αερομεταφορέα – airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia και Jet Airways – εντός της EAP.

Corporate Finance Deal of the Year από τον Andrew McMichael, ο Group Treasurer of Agility (στα αριστερά), η ομάδα θησαυροφυλάκιο της Etihad Airways, δεύτερο από αριστερά, ο Majed Sultan Al Hameli, Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών Λειτουργιών, o Maryam Mohammed Bin Fares, Ανώτερος Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών Συναλλαγών, και o Saif Al Ghufli, Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών.

Η πρωτοποριακή συμφωνία ήταν η τέταρτη επιτυχία σε αυτούς τους μήνες για την EAP. Άλλα βραβεία για την ίδια συναλλαγή έχουν δοθεί από κορυφαίες οικονομικές εκδόσεις σε όλο τον κόσμο – Καλύτερος δεσμός υπό ανάπτυξη μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της χρονιάς από το International Financing Review (IFR); Συμφωνία Οικονομικού Χρέους της χρονιάς για τη Μέση Ανατολή από το Global Transport Finance; και Καινοτόμα Συμφωνία της χρονιάς από το Airfinance Journal.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η διάκριση για την «Καλύτερη Μεγάλη Ομάδα Γενικού Λογιστηρίου της Χρονιάς» έχει απονεμηθεί από την ACT Μέσης Ανατολής στην Etihad Airways για τη βέλτιστη πρακτική. Με τα χρόνια, η ομάδα θησαυροφυλάκιο της Etihad Airways έχει θέσει σε εφαρμογή και συνεχώς βελτιώνει τις διεργασίες, τις διαδικασίες, τις πολιτικές και τους ελέγχους της, βοηθώντας να μετατραπεί η αεροπορική εταιρεία σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στην περιοχή με αξιόπιστα συστήματα.

Πιο πρόσφατα, η ομάδα θησαυροφυλακίου έκλεισε δύο σημαντικές συμφωνίες για τις τραπεζικές υπηρεσίες παγκοσμίων συναλλαγών, οι οποίες εκσυγχρόνισαν σημαντικά τις διαδικασίες και μείωσαν το κόστος για την παγκόσμια αεροπορική εταιρία.

Πιο πρόσφατα, η ομάδα θησαυροφυλακίου έκλεισε δύο σημαντικές συμφωνίες για τις τραπεζικές υπηρεσίες παγκοσμίων συναλλαγών οι οποίες εκσυγχρόνισαν σημαντικά τις διαδικασίες και μείωσαν το κόστος για την παγκόσμια αεροπορική εταιρία. Ενώ είχε πάνω από 70 τραπεζικούς εταίρους σε όλο τον κόσμο, η Etihad Airways τους μείωσε σε μόλις δύο – στην Εθνική Τράπεζα του Άμπου Ντάμπι ως ο εταίρος Μέσης Ανατολής και στη Citi που έχουν επιλεγεί για άλλες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο James Hogan, Πρόεδρος του Ομίλου και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad, δήλωσε ότι τα τελευταία βραβεία απέδειξαν για άλλη μια φορά την πολλή σκληρή δουλειά στην καρδιά της ομάδας, όπου τα οικονομικά διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία της κάθε οργάνωσης.

«Έχουμε μια σαφή στρατηγική να χτίσουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στην οργανική ανάπτυξη και επενδύσεις μειονότητας σε αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο που ενισχύουν το παγκόσμιο δίκτυό μας και παρέχουν μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής στους καταναλωτές», είπε.

«Ως μέρος αυτής της ανάπτυξης, είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε ισχυρά οικονομικά συστήματα για καλύτερη απόδοση σε όλη την ομάδα και αποδίδουμε όλες τις τιμές στην οικονομική μας ομάδα για τη δημιουργία και την εφαρμογή τέτοιων συστημάτων προς όφελος της Etihad Airways και των συνεργατών μας.»

Ο James Rigney, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Etihad, μιλώντας μετά την τελετή απονομής των βραβείων στο Ντουμπάι χθες το βράδυ, πρόσθεσε: «Τα βραβεία αντανακλούν την ηγεσία θησαυροφυλακίων των βέλτιστων πρακτικών και της ανάπτυξης της καινοτομίας που δεν έχουν δοκιμαστεί στο σημερινό ανταγωνιστικό τοπίο των αερομεταφορών. Η επιτυχή συναλλαγή ομολόγων μας, υποστηρίζεται από τους κορυφαίους συμβούλους της Goldman Sachs και από τους ADS Securities και Anoa Capital δημιουργώντας ένα τεράστιο αριθμό επενδυτών διεθνώς, που αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται από την ομάδα μας για τη σύναψη της συμφωνίας».

Η ACT Μέσης Ανατολής είναι ένας επαγγελματικός φορέας θησαυροφυλάκιο της περιοχής με την ψηφοφορία για τα ετήσια βραβεία από τις τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς εταιρείες, τράπεζες και θεσμικούς επενδυτές.