Και οι συμπτώσεις σε αυτή την ιστορία με το μοιραίο Airbus, δεν έχουν τελειωμό…

Το αεροπλάνο της Egyptair που κατέπεσε νότια της Καρπάθου είχε γίνει στόχος βανδάλων, οι οποίοι πριν από δύο χρόνια είχαν γράψει στα Αραβικά στην κάτω πλευρά του αεροπλάνου πως «αυτό το αεροπλάνο θα το ρίξουμε».

Τρεις αξιωματούχοι της Egyptair, οι οποίοι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στους New York Times, δήλωσαν πως αυτή η πράξη είχε γίνει λογικά από εργαζόμενους του αεροδρομίου του Καΐρου και πως η πράξη είχε αποδοθεί στην εύθραυστη πολιτική κατάσταση της Αιγύπτου εκείνη την περίοδο και όχι ως κάποια στρατιωτική απειλή προς την εταιρεία.

Έκτοτε, η Egyptair αύξησε ραγδαία τα μέτρα ασφαλείας εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα ήταν οι απολύσεις υπαλλήλων με ακραίες πολιτικές πεποιθήσεις, η αύξηση ελέγχων ασφαλείας καθώς και η τοποθέτηση άοπλων φρουρών στις πτήσεις της.

Το μήνυμα του ISIS 

Το αν αυτά τα μέτρα ήταν αρκετά παραμένει υπό συζήτηση καθώς οι ειδικοί εξετάζουν τα στοιχεία της μοιραίας πτήσης, προσπαθώντας να εξακριβώσουν τους λόγους που προκάλεσαν την πτώση του αεροσκάφους. Οι γαλλικές Αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι οι συναγερμοί καπνού έστελναν σήματα προτού το αεροπλάνο καταπέσει. 

Σε ακουστικό μήνυμα του «εκπροσώπου τύπου» του ISIS, του Abu Muhammad al-Adnani, που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης αναφορικά με την πτώση του αεροσκάφους της Egyptair.