Τα ανθρώπινα υπολείμματα που βρέθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο, εντείνουν τις υποψίες για έκρηξη, ωστόσο ο επικεφαλής ιατροδικαστής που ερευνά την υπόθεση, αναφέρει πως δεν είναι τίποτα σίγουρο, διότι τα δείγματα των ανθρωπίνων σωμάτων που έχουν συλλεχθεί, είναι πολύ μικρά και προς το παρόν, διαψεύδει τις εικασίες για κάποια έκρηξη.

Τα υπολείμματα των θυμάτων, άρχισαν να φτάνουν στο χώρο των ερευνών, την Κυριακή, μέσα σε σακούλες, ενώ το μεγαλύτερο από αυτά δεν ξεπερνά μία ανθρώπινη παλάμη. Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος ιατροδικαστής, Hisham Abdelhamid, τα ανθρώπινα μέλη μπορεί να είναι μία ένδειξη ότι έγινε έκρηξη στο αεροσκάφος, ωστόσο, όσο δεν βρίσκεται κάποια εκρηκτική ύλη, δεν μπορεί να βγει κάποιο τελικό πόρισμα.

Η ιδέα που μέχρι στιγμής επικρατεί είναι πως δεν είναι τίποτα βέβαιο και είναι όλα πιθανά. Όπως δήλωσε και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Φάταχ αλ-Σίσι: «Μέχρι τώρα είναι πιθανά όλα τα σενάρια. Παρακαλώ λοιπόν -και είναι πολύ σημαντικό- να μην μιλάμε και να λέμε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο». Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί κάποια συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ στη Μεσόγειο έχει σταλεί και ένα βαθυσκάφος της Αιγύπτου για περαιτέρω έρευνες. Τη λύση θα μπορούσαν δώσουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμα.