Η Ρωσία, πρόκειται να αναπτύξει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος «καμικάζι» το οποίο θα διαθέτει εξελιγμένα όπλα, θέτοντας έτσι το στόχαστρο στους εχθρούς της.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα ο ρωσικός στρατός πρόκειται να τροποποιήσει ένα μοντέλο μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ώστε να μπορεί να πυροδοτείται όταν φτάνει το στόχο του.

Όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Αμύνης στο πρακτορείο ειδήσεων Tass, «Ένα drone που λειτουργεί σαν ένα πυρπολικό, αναπτύσσεται τώρα. Πυροδοτείται αφού πλήξει το στόχο». 

Η ιδέα αυτή βασίζεται σε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που χρησιμοποιείται ήδη, χωρίς να υπάρχει κάποια περαιτέρω πληροφορία γι’ αυτό. 

Τα εν λόγω drones-καμικάζι μεταφέρουν εκρηκτικά και αυταναφλέγονται προκαλώντας έκρηξη, καθώς είναι πιο οικονομικά, ελαφρύτερα και είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν από άλλο οπλικό εξοπλισμό. 

Παρόμοια όπλα έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, αλλά και το Ισραήλ, του οποίου τα drones-καμικάζι αναπτύχθηκαν για την καταστροφή συστημάτων ραντάρ. Ακόμα, χρήση ανάλογων μη επανδρωμένων αεροσκαφών έγινε και στο Αζερμπαϊτζάν και στις πρόσφατες συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.