Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ το συνδικάτο των πιλότων της  Air France αποφάσισε με ποσοστό 68% απεργία διαρκείας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου SNPL, Φιλίπ Εβέν, οι πιλότοι της Air France ψήφισαν υπέρ της πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων με μισθολογικά αιτήματα. Δήλωσε ακόμα πως περισσότερα από τα δύο τρίτα των πιλότων μελών της ένωσης που εργάζονται για την Air France ψήφισαν κατ΄αρχήν υπέρ μιας μακράς απεργίας, αλλά είπε ότι δεν έχει ορισθεί ημερομηνία για την πραγματοποίησή της.

Όπως είπε π Εβέν, η απεργία γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «εμμονική μείωση του κόστους» της αεροπορικής εταιρείας. Οι πιλότοι είχαν απορρίψει τις προτάσεις της Air France σε συνομιλίες για την παραγωγικότητα τον Απρίλιο. Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η απεργία των πιλότων θα συμπέσει με το κύμα των διαμαρτυριών στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τις απεργίες στον πετρελαϊκό τομέα κατά των κυβερνητικών σχεδίων για αλλαγές στον νόμο περί εργασιακών σχέσεων.

Όμως η απειλή για απεργίες ίσως δημιουργήσει προβλήματα, πριν από την έναρξη, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016 στις 10 Ιουνίου. Την ώρα που αρχίζουν να καταφθάνουν στην Γαλλία οι πρώτοι φίλαθλοι για το Euro 2016, τίποτα δε φαίνεται να είναι σίγουρο.