Γαλλικό πλοίο φέρεται να εντόπισε σήματα που πιθανολογείται ότι προέρχονται από ένα από τα μαύρα κουτιά της πτήσης MS804 της EgyptAir.

Το αεροπλάνο συνετρίβη τον περασμένο μήνα, σκοτώνοντας και τους 56 επιβάτες και το πλήρωμα. Αναφέροντας μια δήλωση από την ερευνητική επιτροπή της Αιγύπτου, το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας διευκρίνισε ότι τα σήματα ελήφθησαν από το γαλλικό πλοίο «Laplace.»

Το πλοίο έρευνας του γαλλικού ναυτικού, είναι μεταξύ των πολλών σκαφών που ψάχνουν για τα συντρίμμια, τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια, στον πυθμένα της θάλασσας. Μια έκθεση της αιγυπτιακής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων αεροσκαφών είπε ότι ένα σκάφος είχε λάβει σήματα κατά τη διάρκεια ερευνών με τη χρήση εξοπλισμού σόναρ.

Η επιτροπή είπε ότι η αναζήτηση για τα μαύρα κουτιά εντείνεται, πριν από την αναμενόμενη άφιξη του σκάφους «John Lethbridge» από το Deep Ocean Search, που έχει την έδρα του στο Μαυρίκιο και ειδικεύεται σε έρευνες σε μεγάλα βάθη των ωκεανών και το οποίο θα έχει ως στόχο να ανακτήσει τις συσκευές. Το πλοίο αναμένεται να φτάσει μέσα σε μια εβδομάδα.

Ένα πλοίο της εταιρίας Deep Ocean Search (DOS), εξοπλισμένο με ρομπότ που επιτρέπει την ανάσυρση των καταγραφέων από 3.000 μέτρα, αναμένεται επίσης γύρω στις 10 Ιουνίου στην περιοχή όπου πιθανόν έγινε η συντριβή του αεροσκάφους.