Η ναυαρχίδα των ρωσικών πολεμικών αεροπλάνων είναι τα Su-34, το Cockpit των οποίων προκαλεί… ίλιγγο. Όμως εκτός από τα τελευταίας τεχνολογίας όργανα και χειριστήρια, στην καμπίνα του αεροσκάφους βρίσκει κανείς τουαλέτα και μία μικρή… κουζίνα.

Το αποκαλούμενο και Fullback έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει κάθε δυνατή άνεση στους πιλότους. Έτσι, αντί να κάθονται ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω, κάθονται ο ένα δίπλα στον άλλο, όπως ακριβώς συμβαίνει στα αυτοκίνητα.

su_24_a

Η συγκεκριμένη διάταξη, σύμφωνα με τους Ρώσους, παρέχει την δυνατότητα στους πιλότους να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν διπλά όργανα και χειριστήρια παντού.

Αντί να «πηδάνε» στο cockpit όπως κάνουν οι Αμερικανοί συνάδελφοί του, οι Ρώσοι απλά ανεβαίνουν μία σκάλα και μπαίνουν στο πιλοτήριο.

su_34_a

Η καμπίνα είναι τόσο μεγάλη, ώστε να τους επιτρέπει να κινούνται εντός αυτής, ενώ οι καρέκλες μπορούν να αποκτήσουν κλίση, ώστε να κοιμηθούν αν το θέλουν οι πιλότοι.

Στο πιλοτήριο υπάρχει «πάπια», αν θέλουν να ουρήσουν οι Ρώσοι πιλότοι, ενώ σε ειδική θέση βρίσκεται thermos για τον καφέ ή το ρόφημα των πιλότων.

su_34_b