Πράσινο φως για την έκδοση και της τελευταίας άδειας της νέας αεροπορικής εταιρείας Cobalt άναψε, σε χθεσινή της συνεδρία, η Αρχή Αδειοδότησης Αερομεταφορών, μετά και τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Η αεροπορική εταιρεία είναι ευρωπαϊκών συμφερόντων και ελέγχου σε ποσοστό πέραν του 50%, οπότε καλύπτεται πλήρως η σχετική απαίτηση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών, διαπιστώθηκε σε σχέση με κάποια πρόσθετα ερωτήματα που είχαν θέσει μέλη της Αρχής Αδειοδότησης.

Η σχετική άδεια εκδόθηκε σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί από τις αμέσως επόμενες μέρες να ξεκινήσει τη διάθεση εισιτηρίων και εμπορικών πτήσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και έχοντας ήδη εξασφαλίσει πιστοποιητικό αερομεταφορέα από τις 18 Μαΐου, η Cobalt ξεκινά, και επίσημα, την πραγματοποίηση εμπορικών πτήσεων.

Ο πρόεδρος της Cobalt, κ. Γρηγόρης Διάκου, σημείωσε: «Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, αλλά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα ανοίγουμε επιτέλους τα φτερά μας. Η Κύπρος έχει παραμείνει χωρίς εθνικό αερομεταφορέα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ένας εύρωστος εθνικός αερομεταφορέας είναι ζωτικής σημασίας για τις εθνικές μας υποδομές».

Ο κ. Διάκου πρόσθεσε πως η Cobalt θα τηρήσει την υπόσχεσή της, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο αερομεταφορών στη Λάρνακα, με προγραμματισμένες πτήσεις προς ένα ευρύ φάσμα προορισμών σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και ηπειρωτική Ευρώπη, ξεκινώντας στις 7 Ιουλίου. Πτήσεις προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν επίσης τον Ιούλιο. Η εταιρεία θα πραγματοποιεί μη προγραμματισμένες πτήσεις από αυτή την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Cobalt τόνισε πως οι προωθητικές ενέργειες της εταιρείας θα επικεντρωθούν, αρχικά, στην τοπική αγορά, και στο Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, προκειμένου να τονωθεί η εισερχόμενη επιβατική κίνηση κατά τις επόμενες τρεις εβδομάδες, αφού από τις χώρες αυτές έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Ο CEO της Cobalt , κ. Andrew Pyne, ανακοίνωσε πως την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, στις 16:00, θα ξεκινήσει η πώληση εισιτηρίων στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.cobalt.aero). Από την ίδια ώρα, θα λειτουργούν πλήρως και τα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας σε Κύπρο (7700001), Ηνωμένο Βασίλειο (+3308080430), αλλά και σε όλο τον κόσμο (+35724000001).

«Στόχος της Cobalt είναι να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε πολύ λογικές τιμές. Η εταιρεία μας θα λειτουργεί με έμφαση στην τεχνολογία, την καινοτομία και την ασφάλεια, διαφέροντας κατά πολύ από τις άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους. Το επιβατικό κοινό θα βιώσει μια κατακόρυφη πτώση στους ναύλους, στις αγορές όπου θα δραστηριοποιούμαστε, κάτι που έγινε τις τελευταίες μέρες και στην Κύπρο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού είναι προς όφελος των Κυπρίων συμπολιτών μας. Ήδη άρχισε να προσφέρει η Cobalt. Τα οφέλη για τον κυπριακό τουρισμό θα είναι πολλά, καθώς θα συνδέουμε περισσότερες πόλεις και χώρες με το νησί μας και θα χτίσουμε έναν ισχυρό κόμβο αερομεταφορών, μέσω της Λάρνακας», υπογράμμισε ο κ. Pyne.

a(133)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», πρέπει να αναμένεται μετά την έναρξη διάθεσης εισιτηρίων πριν από το τέλος της εβδομάδας, να δημιουργηθούν ενδιαφέρουσες συνθήκες στην αγορά. Κι αυτό επειδή τουλάχιστον για την ώρα αναμένονται ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές εισιτηρίων, κάτι που πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα φέρει και ανάλογες κινήσεις από τον ανταγωνισμό για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα της Cobalt προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του μήνα περίπου θα διαθέτει στη Λάρνακα στόλο 5 αεροσκαφών, δηλαδή τριών Airbus A320 και δύο Airbus A321. Ήδη έχει στη Λάρνακα δύο Α320 εκ των οποίων το πρώτο, το οποίο είχε έρθει πριν από έναν μήνα για σκοπούς διαδικασιών αδειοδότησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», θα αντικατασταθεί με νεότερο.

Το πρόγραμμα πτήσεων για τη θερινή περίοδο προβλέπεται να καταρτισθεί οριστικά μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αφού αναμένονται τελικές συνεννοήσεις με τα αεροδρόμια προορισμών για τις χρονοθυρίδες που θα έχουν τα αεροσκάφη της Cobalt, αφού η καθυστέρηση δύο εβδομάδων στην εξασφάλιση της άδειας εμπορικής εκμετάλλευσης άφησε ανοικτές τις τελικές διευθετήσεις.

Ωστόσο, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις προς βασικούς προορισμούς, αλλά και η πραγματοποίηση κάποιων ναυλωμένων πτήσεων.

Πηγή: www.philenews.com