Αφιέρωμα στα δέκα μέρη στον κόσμο που πρέπει να επισκεφθείτε πριν… γεμίσουν από τουρίστες κάνει η εφημερίδα USA TODAY και την πρώτη θέση στη σχετική λίστα κατέχει η Φολέγανδρος.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, εάν κάποιος ενδιαφέρεται να επισκεφθεί «μυστικές» τοποθεσίες πριν γίνουν ευρύτερα γνωστές και αρχίσουν να προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών, τότε αυτοί οι 10 είναι οι καλύτεροι προορισμοί.

Συγκεκριμένα, για τη Φολέγανδρο, η USA TODAY αναφέρει: «Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται για ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη τους έρχεται πρώτα στο μυαλό. Όμως στη γειτονιά των βορειοδυτικών Κυκλάδων, βρίσκεται το νησί που ενδέχεται να πάρει τη θέση τςη Σαντορίνης. Η Φολέγανδρος διαθέτει παρόμοια αρχιτεκτονική -λευκά σπίτια και λουλούδια, καθώς και εκκλησίες με μπλε θόλους- και παρόμοια χαρακτηριστικά (απομονωμένες παραλίες και εντυπωσιακά τοπία).

Αυτό που δεν έχει η Φολέγανδρος είναι τα μεγάλα πλήθη τουριστών. Αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο γεγονός οτι τα μεγάλα κρουαζιεροπλοια δεν δένουν στο νησί (γι’ αυτό θα πρέπει να πάρετε ακτοπλοίκό μέσο από τον Πειραιά ή από άλλα νησιά, όπως η Σαντορίνη). Τα δρομάκια της είναι στρωμένα με σχιστόλιθο και η πεζοπορία κατά μήκος των ακτών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να βρείτε απομονωμενες παραλίες όπως το Κάτεργο.

Οι υπόλοιποι «μυστικοί» προορισμοί είναι: Σβάλμπαρντ (Νορβηγία), Alto Adige (Ιταλία), North Stradbroke Island (Αυστραλία), Culebra (Πουέρτο Ρίκο), Μάριμπορ (Σλοβενία), Giethoorn (Ολλανδία), Καρταχένα (Κολομβία), Μεκνές (Μαρόκο) και Εθνικό Πάρκο Glacier (Μοντάνα-ΗΠΑ)