Μία απίστευτη περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες της πτήσης 125 της United Airlines που αναχώρησε με προορισμό την Νέα Υόρκη από το Ελ. Βενιζέλος την Κυριακή το μεσημέρι στις 13:08.

Το Boeing 767 παρουσίασε βλάβη, μιάμιση σχεδόν ώρα μετά την απογείωση του με αποτέλεσμα οι πιλότοι του να αποφασίσουν την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο των Σπάτων, όπου και προσγειώθηκαν στις 16:32, αφού είχαν πρώτα αδειάσει τα καύσιμα πάνω από το Αιγαίο ακολουθώντας τους κανονισμούς ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει ο σχετικός κανονισμός, το αεροσκάφος πέρασε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους από τους ειδικούς, και δόθηκε το «πράσινο φως» για να γίνει κανονικά η πτήση την επόμενη μέρα.

Όντως, τη Δευτέρα στις 13:30, το ίδιο αεροσκάφος απογειώθηκε αυτή τη φορά με τον κωδικό πτήσης «United Airlines 2088» με προορισμό τη Νέα Υόρκη, όμως και πάλι εμφανίστηκαν τα ίδια προβλήματα, ενώ βρισκόταν πάνω από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τζιάς. Ακολούθησε πάλι η «γνωστή» διαδικασία με την απόρριψη των καυσίμων του και την επιστροφή του στην Αθήνα.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες και μέλη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δεν άντεξαν τόση ταλαιπωρία και άγχος, με αποτέλεσμα κάποιοι να λιποθυμήσουν και άλλοι να αντιδράσουν οργισμένα και να απαιτούν αποζημιώσεις για αυτό που βίωσαν μέσα σε 24 ώρες.