Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Ιόνιο είναι μία από τις ομορφότερες γωνίες του πλανήτη.

Την ίδια άποψη έχει και το Lonely Planet, γι’ αυτό και παρουσιάζει λίστα με τις καλύτερες παραλίες, ταξιδεύοντάς μας από τον Μύρτο της Κεφαλονιάς και το Ναυάγιο της Ζακύνθου μέχρι το «μυστικό» Βουτούμι στους Αντίπαξους.

 

  1. Μύρτος Κεφαλονιά

Τριάντα χιλιόμετρα από το Αργοστόλι ο Μύρτος είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού με λευκά βότσαλα και τιρκουάζ νερά που προσφέρει ηρεμία και ησυχία στους παραθεριστές. 

murtos

  1. Η «μυστική» παραλία: Βουτούμι Αντίπαξοι

Μόνο με καΐκι μπορείτε να φτάσετε σε αυτή τη «μυστική» παραλία, η οποία βρίσκεται καλά κρυμμένη ανάμεσα στα βράχια και το δάσος.

voutoumi

  1. Πόρτο Κατσίκι Λευκάδα

Μοναδικό φυσικό ανάγλυφο, υπέροχα χρώματα και σαγηνευτικό τοπίο το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας είναι μια από τις κορυφαίες παραλίες παγκοσμίως.

porto katsiki

  1. Πετανοί Κεφαλονιά

Κρυμμένοι στο δυτικό τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παλικής οι Πετανοί είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς. 

petanoi

  1. Ναυάγιο Ζάκυνθος

Τι να πεις για το Ναυάγιο; Είναι το σημείο κατατεθέν της Ζακύνθου. Αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα το πιο φωτογραφημένο σημείο της χώρας και φυγουράρει σε κάθε τουριστικό φυλλάδιο που αφορά τη χώρα. 

navagio

  1. Άγιος Σπυρίδων Κέρκυρα

Φημίζεται για τα καταγάλανα νερά και τις παραλίες που διαθέτει. Ο Αγιος Σπυρίδων στην Κέρκυρα θεωρείται ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά μιας και έχει ρηχά και ζεστά νερά. 

agios-spyridon-kerkyra