Στην τελική ευθεία μπαίνει η έναρξη των εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, καθώς όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου οι μπουλντόζες είναι έτοιμες να μπουν στον χώρο, στις αρχές του 2017.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, «στο μεσοδιάστημα, η κοινοπραξία (Lamda, Fosun, Eagle Hills) είναι πρόθυμη να παράσχει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις – εάν ζητηθούν – προκείμενου το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό».

Ο ίδιος έσπευσε να σημειώσει ότι έχουν ήδη εκπονηθεί οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές μελέτες του έργου, συνολικού κόστους άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development διευκρίνισε ότι «το έργο ξεκινά με την πλήρη εκκαθάριση της συνολικής έκτασης των 6.200 στρεμμάτων και σε χρονικό διάστημα έξι – εννέα, η έκταση θα είναι έτοιμη προκειμένου να ξεκινήσουν οι αναπλάσεις, με πρώτο έργο τη δημιουργία του μεγαλύτερου παραλιακού πάρκου στην Ευρώπη, έκτασης 2.000 στρεμμάτων, που θα αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς».