Έρευνα που σκιαγραφεί το προφίλ όσων ταξιδιωτών επιλέγουν να μένουν σε σπίτια της Airbnb διενήργησε η iModerate φτάνοντας σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 καταναλωτών από όλο τον κόσμο, κατέγραψε τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών βάσει του είδους καταλύματος που προτιμούν, όπως και τις προσδοκίες που έχουν.

Τα χαρακτηριστικά της διαμονής στα οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση είναι το WiFi, οι βοηθητικοί ή διακριτικοί ιδιοκτήτες, ενώ η κουζίνα θεωρείται μπόνους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αυτοί που «ψηφίζουν» Airbnb είναι περισσότερο εξωστρεφείς και περιπετειώδεις από όσους διαλέγουν να μένουν σε ξενοδοχείο.

Πράγμα φυσιολογικό, καθώς οι -νεαρής ηλικίας- ταξιδιώτες που διαλέγουν σπίτι της Airbnb, το κάνουν κυρίως με την ελπίδα ότι θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες από τον προορισμό έναντι σχετικά χαμηλού κόστους. Η τοποθεσία είναι κομβικής σημασίας για τους ταξιδιώτες αυτούς, οι οποίοι επιθυμούν να μένουν στην καρδιά της κάθε γειτονιάς, όπου συχνά δεν υπάρχουν επιλογές διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο, και να αποκτούν εμπειρίες από τον προορισμό σαν ντόπιοι.

Αντίθετα, οι επισκέπτες των ξενοδοχείων περιγράφονται ως συντηρητικοί, άτομα που εκτιμούν περισσότερο την ιδιωτικότητα και εσωστρεφείς.

Προτιμούν τις προβλέψιμες διαδικασίες και τις ευκολίες του ξενοδοχείου έναντι της περιοχής όπου βρίσκεται, και αναζητούν την ασφάλεια που προέρχεται από τη διαμονή σε έναν οργανισμό.

Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων επίσης τείνουν να δίνουν έμφαση στις πετσέτες, τα υφάσματα και ιδιαίτερα στα μαξιλάρια, κάτι που δεν φαίνεται να συγκινεί όσους επιλέγουν Airbnb.

Ωστόσο, παρότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των 2 ομάδων ταξιδιωτών, το χάσμα τους ολοένα και μικραίνει, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της iModerate, Jen Drolet.