Η γνωστή αεροπορική εταιρεία Ryanair απηύθυνε έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση και να εμποδίσει το χάος που προκαλείται από τις απεργίες των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ryanair, 166 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα, Τρίτη, από και προς τη Γαλλία, στην 52η γαλλική απεργία από το 2009 και 12η τις τελευταίες 13 εβδομάδες.

30.000 πελάτες της Ryanair θα δούν τις πτήσεις τους να ακυρώνονται αύριο και περισσότεροι από 100.000 θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις όσο οι ενώσεις «κλείνουν» για ακόμη μία φορά τους ουρανούς.

Η Ryanair και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχουν καλέσει επανειλλημένα από την Κομισιόν να βρει μία λύση και προτείνουν τα εξής τρία βήματα που θα αμβλύνουν τις συνέπειες της απεργίας στους ταξιδιώτες.

  1. Να ζητηθεί από τα γαλλικά συνδικάτα αντί για τις συνεχιζόμενες απεργίες να προχωρήσουν σε «δεσμευτική διαιτησία» για την επίλυση των προβλημάτων τους
  2. Να επιτραπεί σε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από άλλα σημεία της Ευρώπης να επιβλέπουν τις υπερπτήσεις πάνω από τη Γαλλία, όσο τα συνδικάτα βρίσκονται σε απεργία
  3. Να προστατεύονται οι πτήσεις πάνω απο τη Γαλλία όσο η απεργία εξακολουθεί να συνεχίζεται.

 

Η Ryanair ζητά από τους ταξιδιώτες να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεών τους πριν πάνε στο αεροδρόμιο και τους παρακαλεί όλους να υπογράψουν την αίτηση για «Ανοικτούς Ουρανούς» που θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όταν θα έχουν συγκεντρωθεί ένα εκατ. υπογραφές.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair αναφέρει: «Είναι ώρα για δράση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από την τελευταία απεργία των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που στοχεύει στη διατάραξη όσων έχουν σχεδιάσει ταξίδια.

Η συχνότητα αυτών των απεργιών, ακριβώς στη μέση της περιόδου των διακοπών, χρησιμεύει μόνο για να υπογραμμίσει πόσο επείγουσα πρέπει να είναι η δράση για τη μείωση των επιπτώσεων αυτών των απεργιών.

Μετά το Brexit, η Κομισιόν πρέπει να προσπαθήσει να υπάρξουν πραγματικά οφέλη για τους καταναλωτές, και να κινητοποιηθεί άμεσα για τη διευθέτηση των επαναλαμβανόμενων γαλλικών απεργιών και να τους αποτρέψει να διαταράσοουν τα ταξιδιωτικά σχέδια εκατομμύριων πολιτών της ΕΕ.

Καλούμε τώρα κάθε πελάτη να εγγραφεί στην αναφορά της Ryanair, www.KeepEuropesSkiesOpen.com, και όταν έχουμε συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές, θα την παρουσιάσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αναγκαστεί να λάβει επιτέλους τα αναγκαία μέτρα».