Να διασαφηνιστεί η σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει η easyJet προτού αποφασίσει εάν θα μεταφέρει σε άλλη χώρα τα κεντρικά της γραφεία.

Όλα αυτά τη στιγμή που σε δηλώσεις της σήμερα, η διευθύνουσα σύμβουλός της easyJet Κάρολιν ΜακΚόλ άφησε να εννοηθεί πως μια μετεγκατάσταση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με το Sky News, εκπρόσωπος της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους ανέφερε επίσης ότι η easyJet είχε ξεκινήσει συνομιλίες με τις αεροπορικές ρυθμιστικές αρχές των κρατών-μελών της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση των κεντρικών της γραφείων, συμπληρώνοντας ότι η easyJet θέλει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

«Για θέματα που αφορούν την νομική οντότητα, ή άλλα διαρθρωτικά ζητήματα, δεν χρειάζεται να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις… έως ότου γνωρίζουμε ποια θα είναι η έκβαση των συνομιλιών (Βρετανίας-ΕΕ)», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η ΜακΚόλ δήλωσε την Τρίτη στο Reuters ότι η εταιρία είχε επισπεύσει τις συνομιλίες για απόκτηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα (AOC) σε διαφορετική χώρα της ΕΕ. Η απόκτηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα από άλλη χώρα της ΕΕ θα δώσει τη δυνατότητα στην easyJet να συνεχίσει να πετά στην Ευρώπη ενώ θα έχει συμπληρωματική ισχύ προς το βρετανικό πιστοποιητικό που επιτρέπει στην εταιρία να πετά στη Βρετανία. Πηγή του γερμανικού κλάδου αερομεταφορών δήλωσε ότι θα η easyJet θα ήταν καλοδεχούμενη εάν ήθελε να αποκτήσει ένα τέτοιο πιστοποιητικό στη Γερμανία, αλλά ότι η εταιρία θα έπρεπε να επενδύσει στη Γερμανία και ενδεχομένως να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Λούτον.