Ο Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, μαζί με τον Tony Tyler, τον απερχόμενο γενικό διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο της ΙΑΤΑ, πήραν τις κορυφαίες διακρίσεις στα Airline Strategy Awards το βράδυ της Κυριακής. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το περιοδικό Flight Airline Business σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Spencer Stuart.

Το 2016 Executive Leadership Award πήγε στον Michael O’Leary, ενώ ο Tony Tyler τιμήθηκε με το Flight Airline Business Award.

Ο O’Leary αναγνωρίστηκε για την σημαντική στροφή στη στρατηγική της Ryanair, με την γνωστή αεροπορική εταιρεία να ξεπερνά το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων επιβατών. Η προσέγιση της Ryanair στην εξυπηρέτηση του πελάτη «take it or leave it», σύμφωνα με τον O’Leary της Ryanair αποτελεί παρελθόν, ενώ η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης αρχίσει να συνεργάζεται με τμήματα του κλάδου που παλιότερα βρίσκονταν εκτός ορίων.

«Αυτή η νέα προσεγμένη προσέγγιση από τον O’Leary βοήθησε τη Ryanair να παρουσιάσει εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο Max Kingsley-Jones, εκτελεστικός διευθυντής στη FlightGlobal και οικοδεσπότης των Airline Strategy Awards. «Πέρα από την τεράστια αύξηση του αριθμού των επιβατών, η Ryanair έχει αυξήσει τον συντελεστή φορτίου της σε πάνω από 90% και διπλασίασε τα καθαρά κέρδη της σε 1,5 δις ευρώ, καθιστώντας την μία από τις πιο επιτυχημένες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο».

Το Flight Airline Business Award φέτος απονεμήθηκε στον Tony Tyler για την ηγεσία της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA). Ο Tyler σταθεροποίησε το καράβι όταν έγινε επικεφαλής της ΙΑΤΑ, μετά τις κατηγορίες που ήθελαν την ένωση να μην φροντίζει τα συμφέροντα όλων των μελών.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών ο Tyler έχει δημιουργήσει ένα πιο αρμονικό περιβάλλον στην ΙΑΤΑ, η οποία αναγνωρίζεται πλέον ως ένας πολύ ισχυρότερος επιχειρηματικός εταίρος, και επέτρεψε κάποιες βασικές πρωτοβουλίες της βιομηχανίας που πρέπει να εφαρμοστούν», είπε ο Kingsley-Jones. «Όσο ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία στον διάδοχό του, τον Σεπτέμβριο, ο ίδιος μπορεί να είναι υπερήφανος για ό,τι έχει πετύχει». 

 

Οι νικητές ανά κατηγορία, είναι:

Executive Leadership: Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair

Low-Cost Leadership: Enrique Beltranena, διευθύνων σύμβουλος της Volaris

Regional Leadership: David Neeleman, διευθύνων σύμβουλος της Azul

Finance: Delta Air Lines και Virgin Atlantic

Marketing: JetBlue Airways

Network Strategy: Emirates Airline

The Flight Airline Business Award: Tony Tyler, γενικός διευθυντής της IATA