Συστάσεις 3 χωρών προς τους πολίτες τους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για ιδιαίτερη προσοχή εξαιτίας των διαδηλώσεων

Τρεις χώρες προειδοποίησαν τους πολίτες τους να βρίσκονται σε επιφυλακή όταν επισκέπτονται πόλεις των ΗΠΑ που συνταράσσονται από βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και τους θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικούς.

Οι ΗΠΑ συχνά εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες με τις οποίες συστήνουν στους Αμερικανούς πολίτες είτε να αποφεύγουν είτε να επιδεικνύουν προσοχή κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους σε χώρες που βρίσκονται στο έλεος επεισοδίων βίας ή επικρατεί πολιτική αστάθεια.

Τώρα η Αμερική αποτελεί το επίκεντρο ανησυχίας από ξένες κυβερνήσεις στη Μέση Ανατολή και την Καραϊβική καθώς οι διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους σε πολλές αμερικανικές πόλεις το Σαββατοκύριακο μετά τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα.

Η πρεσβεία του Μπαχρέιν στις ΗΠΑ συνέστησε την Κυριακή στους πολίτες, μέσω μηνύματος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, να «είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ή όταν βρίσκονται σε περιοχές που έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στις ΗΠΑ».

Οι Μπαχάμες από την πλευρά τους συνέστησαν την Παρασκευή στους πολίτες τους να βρίσκονται σε εγρήγορση όταν επισκέπτονται πόλεις των ΗΠΑ που συνταράσσονται από περιστατικά «πυροβολισμών εναντίον νεαρών μαύρων ανδρών από αστυνομικούς».

«Ειδικά ζητείται από τους νεαρούς άνδρες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις πόλεις (όπου σημειώνονται επεισόδια) κατά τη διάρκεια των συνδιαλλαγών τους με την αστυνομία. Να μην είστε επιθετικοί και να είστε συνεργάσιμοι», επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προτρέπουν τους φοιτητές και άλλους πολίτες που βρίσκονται στις ΗΠΑ να προσέχουν.

«Σας παρακαλούμε να παρατηρείτε τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο και να αποφεύγετε τις περιοχές με συνωστισμό όσο το δυνατόν γίνεται» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των ΗΑΕ, όπου καλούνται οι πολίτες της χώρας να παραμείνουν μακριά από διαδηλώσεις.

«Να επιδεικνύετε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια φεστιβάλ με μεγάλη προσέλευση ή εκδηλώσεων, να είστε σε εγρήγορση και να παραμείνετε σε ασφαλή» μέρη.