Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 που έχει ως σκοπό να πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου είναι και πάλι στον αέρα για το προτελευταίο του προορισμό.

Συγκεκριμένα, το Solar Impulse 2 ξεκίνησε από τη Σεβίλλη της Ισπανίας τη Δευτέρα και οδεύει προς την Αίγυπτο σε ένα ταξίδι που αναμένεται να κρατήσει 50 ώρες και 30 λεπτά.

Ο γύρος του κόσμου που πραγματοποιεί το ηλικαό αεροσκάφος, πιλότος του οποίου είναι ο Ελβετός Andre Borschberg, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 από το Άμπου Ντάμπι των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων και εκεί πρόκειται να ολοκληρωθεί.

Το Solar Impulse 2 κινείται με μέση ταχύτητα περίπου 70χλμ/ώρα, αντίστοιχη δηλαδή με ενός μέσου αυτοκινήτου, ενώ περισσότερες από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες είναι προσαρμοσμένες στα φτερά του, το άνοιγμα των οποίων είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό ενός Boeing 747, δίνοντας δύναμη στους έλικες και φορτίζοντας τις μπαταρίες. Αξίζει να σημειωθεί πως η προσπάθεια αυτή γίνεται χρησιμοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε σταγόνα υγρού καυσίμου, και τη νύχτα το αεροπλάνο καταναλώνει αποθηκευμένη ενέργεια.