Τη δυνατότητα να επιστραφεί η αξία των αεροπορικών εισιτηρίων οι οποίες εκτελούνται από την Turkish Airlines από και προς Τουρκία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις έδωσε η αεροπορική εταιρεία προς τους ταξιδιώτες.

Η ανακοίνωση της Turkish Airlines είναι η παρακάτω:

«Μετά το κάλεσμα του Προέδρου μας κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δραστηριότητές μας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Istanbul έχουν ξεκινήσει και οι πτήσεις μας πραγματοποιούνται κανονικά.

Από τις 16 Ιουλίου στις 14:30, όλες οι πτήσεις μας διεξάγονται όπως έχουν προγραμματιστεί. Ευχαριστούμε τους επιβάτες μας για την κατανόησή τους σε οποιαδήποτε πιθανή αναστάτωση.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εξαιτίας των γεγονότων, ισχύουν τα παρακάτω για ατομικές και ομαδικές κρατήσεις πτήσεων:
• οι οποίες εκτελούνται από την Turkish Airlines (συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων AnadoluJet)
• οι οποίες αναχωρούν / φθάνουν στην Τουρκία (συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών πτήσεων) ή αφορούν πτήσεις transit μέσω Τουρκίας
• οι οποίες πραγματοποιούνται από τις 15 – 17 Ιουλίου 2016 (συμπεριλαμβανομένων και των δύο ημερομηνιών)
• για τις οποίες έχουν εκδοθεί εισιτήρια έως και 15 Ιουλίου 2016
• με την προϋπόθεση ότι οι αλλαγές θα γίνουν μέχρι και τις και 15 Αυγούστου 2016

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ισχύουν τα ακόλουθα:
1) Όλες οι αλλαγές ημερομηνιών και δρομολογίων θα γίνονται χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, εφόσον ο νέος προορισμός αφορά την ίδια περιοχή ΙΑΤΑ και την ίδια κατηγορία θέσης
2) Αιτήσεις επιστροφής χρημάτων:
α) αχρησιμοποίητα εισιτήρια : η επιστροφή θα γίνεται χωρίς καμία επιβάρυνση
β) για μερικώς χρησιμοποιημένα εισιτήρια, όταν το προγραμματισμένο ταξίδι δεν έχει ολοκληρωθεί, το ποσό που αναλογεί στις μη χρησιμοποιημένες πτήσεις θα επιστρέφεται χωρίς καμία επιβάρυνση
3) Παράταση της ισχύος του εισιτηρίου:
Η ισχύς του εισιτηρίου μπορεί να παραταθεί έως και τις 15 Αυγούστου 2016, χωρίς καμία επιβάρυνση στον ναύλου ή επιπλέον χρέωση.»