Ένα ξενοδοχείο κάπως… πιο διαφορετικό από τα υπόλοιπα βρίσκεται στο καντόνι Graubünden στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, εάν θέλετε να ζήσετε μία εμπειρία όχι σαν τις άλλες, το «ξενοδοχείο» Null Stern Hotel, διαθέτει ένα «δωμάτιο» χωρίς τοίχους ή στέγη. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα άνετο διπλό κρεβάτι, ενώ στην προσφορά συγκαταλέγεται κι ένας… μπάτλερ!

Αν και το θέμα της τουαλέτας μπορεί να είναι πρόβλημα, καθώς η πλησιέστερη απέχει δέκα λεπτά με τα πόδια, οι αδελφοί Riklin που είχαν αυτή την ιδέα θεωρούν πως ο ύπνος που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης κάτω από τα εκατομμύρια αστέρια του ελβετικού ουρανού και με τη θέα των ελβετικών Άλπεων αρκεί για να μαγνητίσει και να εντυπωσιάσει τον κόσμο.

22

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ύψος 1.800 μέτρων στα βουνά Graubünden και οι επισκέπτες του πρέπει να καταβάλουν 226 ευρώ την βραδιά για να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Οι κρατήσεις γίνονται μεταξύ άνοιξης και φθινοπώρου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης την τελευταία στιγμή λόγω… βροχής.

Οι αδελφοί Riklin έχουν ονομάσει το ξενοδοχείο τους Null Stern Hotel, δηλαδή ξενοδοχείο με κανένα αστέρι, στην γερμανική γλώσσα, όχι για να επισημάνουν την κατηγορία του καταλύματος, αλλά για να στηρίξουν το σλόγκαν της επιχείρησης: Zero star, The only star is you (Κανένα αστέρι, το μοναδικό αστέρι είστε εσείς).