Στο μεγαλύτερο κέντρο βαφής αεροσκαφών στον κόσμο που ανήκει σε αεροπορική εταιρεία, το Emirates Aircraft Appearance Centerστο Dubai, η Emirates έβαψε εκ νέου 33 αεροσκάφη της, αριθμός που αντιστοιχεί στο 13% του στόλου της. 

Σε διάστημα 12 μόλις μηνών, η Emirates ανανέωσε την εξωτερική όψη σε 33 αεροσκάφη τύπου Α380 και Boing 777, εκτελώντας περισσότερες από 105.000 εργασίες βαφής, εξασφαλίζοντας εκτός από την άριστη λειτουργική κατάσταση του στόλου της από τεχνικής πλευράς και την υψηλών προδιαγραφών αισθητική τους. Η Emirates είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία παγκοσμίως, που αναλαμβάνει αυτή την πολύπλοκη και γιγαντιαίων διαστάσεων διαδικασία βαφής ενός αεροσκάφους τύπου A380, έπειτα από περίπου επτά με οκτώ χρόνια λειτουργίας του.

Η εξωτερική ανανέωση του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους παγκοσμίως από την Emirates

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε σε time-lapse τη διαδικασία βαφής του τέταρτου κατά σειρά αεροσκάφους τύπου Α380 που εντάχθηκε στο στόλο της Emirates, στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου και τεράστιου Emirates Aircraft Appearance Center.

Η διαδικασία ανανέωσης περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά στάδια, ενώ προτού επιτραπεί στο αεροσκάφος να επιστρέψει σε λειτουργία, προηγείται εξονυχιστικός έλεγχος για την πιστοποίηση της ποιότητάς του. Μία ομάδα από 34 επαγγελματίες εργάστηκε για περισσότερες από 6.000 εργατοώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανανέωσης της εξωτερικής όψης του αεροσκάφους, με συνολικά 7 στρώσεις βαφής βάρους 1.100 κιλών, καλύπτοντας μία περιοχή 3.076 τετραγωνικών μέτρων. Η γιγαντιαίων διαστάσεων ανανέωση της όψης του αεροσκάφους ολοκληρώθηκε σε 15 μέρες και αποτέλεσε ένα νέο ρεκόρ για την εταιρεία, αφού η διαδικασία της επίστρωσης ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 7 ημέρες.

Δείτε το σχετικό video