Η Ryanair, ανακοίνωσε την Παρασκευή πως από 1 Σεπτεμβρίου 2016, οι πελάτες που ταξιδεύουν με παιδιά έως 12 ετών θα επωφελούνται από δωρεάν επιλεγμένη θέση για τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτής της νέας πολιτικής, κάθε ενήλικας που πρόκειται να ταξιδέψει με παιδί έως 12 ετών θα πρέπει να αγοράσει συγκεκριμένη θέση στο αεροσκάφος ( η οποία θα κοστίζει 4€) επιτρέποντας σε όλα τα παιδιά που είναι στην ίδια κράτηση να λαμβάνουν επιλεγμένη θέση δωρεάν.

Από 1 Σεπτεμβρίου, θα είναι υποχρεωτικό για τους πελάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με παιδιά έως 12 ετών να αγοράζουν συγκεκριμένη θέση κατά την κράτηση ώστε να καθίσουν μαζί. Οι έφηβοι και άλλοι ενήλικες δεν θα είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν επιλεγμένη θέση, αλλά θα μπορούν σε περίπτωση που το επιθυμούν.

Η Ryanair εντάσσει τον νέο αυτόν κανονισμό, προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, καθώς λόγω των ιδιαίτερα γεμάτων πτήσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο (με πάνω από 94% πληρότητα) οι ενήλικες που ταξίδευαν με μικρά παιδιά δεν επέλεγαν συγκεκριμένη θέση, με αποτέλεσμα να μην κάθονται μαζί. (καθώς πολλοί επιβάτες της Ryanair είχαν ήδη αγοράσει συγκεκριμένη θέση στο αεροσκάφος), δημιουργώντας προβλήματα στην επιβίβαση. Καθώς το πλήρωμα της Ryanair δεν μπορεί να αλλάξει θέση στους επιβάτες που έχουν ήδη αγοράσει συγκεκριμένη θέση στο αεροσκάφος για να καθίσουν μαζί οικογένειες που δεν επέλεξαν θέση, ο νέος αυτός κανονισμός  θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και σε ένα ακόμα πιο ευχάριστο ταξίδι.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

«Πλέον προσφέρουμε δωρεάν επιλεγμένη θέση στο αεροσκάφος για τα παιδιά, ενώ θα είναι υποχρεωτικό για τους ενήλικες σε κάθε οικογένεια να αγοράζουν συγκεκριμένη θέση κατά την κράτηση, το οποίο θα κοστίζει μόνο 4€. Ο νέος αυτός κανονισμός, θα κάνει το ταξίδι με την Ryanair ακόμα πιο απλό και οικονομικό για τους πελάτες με μικρά παιδιά.

Ήδη από φέτος οι ναύλοι της Ryanair μειώθηκαν κατά 4€ (-10%) και με την νέα μας πολιτική για ενήλικες που ταξιδεύουν με παιδιά από 1 Σεπτεμβρίου, το κόστος θα μειωθεί περαιτέρω σε σχέση με πέρυσι.

Οι ενήλικες που θα ταξιδεύουν με παιδιά έως 12 ετών, θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν συγκεκριμένη θέση κατά την κράτηση, να κάνουν check in έως και 30 ημέρες πριν την πτήση και να κάθονται  με τα παιδιά τους κατά την διάρκεια της πτήσης, με τους χαμηλότερους ναύλους στην Ευρώπη».