Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Όμιλο Μουζενίδη, για την πραγματοποίηση δυο νέων κύκλων δωρεάν εκμάθησης της Ρωσικής Γλώσσας για επαγγελματίες του τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα ο 7ος και 8ος κύκλος μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν την περίοδο Οκτωβρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017 και Ιανουαρίου – Μαΐου 2017 αντίστοιχα. Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 200 άτομα, κατανεμημένα σε τέσσερα τμήματα. 

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης θα έχει και πάλι την ευθύνη της οργάνωσης του προγράμματος με την ευγενική χορηγία του Όμιλου Μουζενίδη. 

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα εκμάθησης Ρωσικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλο, κάτι που αποδεικνύεται από τον αριθμό των αιτήσεων που δέχεται ο Δήμος και οι οποίες πλέον ξεπερνούν τις 1.500 για κάθε κύκλο. 

Όπως δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, υπεύθυνος για το πρόγραμμα από την πλευρά του Ομίλου Μουζενίδη: «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανανέωση της συνεργασίας μας με το Δήμο Θεσσαλονίκης, μια συνεργασία που ξεκίνησε έχοντας τη στήριξη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, και η οποία βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Η συνεχής και αυξανόμενη ροή Ρώσων τουριστών στη Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, καθιστά τη γνώση της Ρωσικής γλώσσας απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες του τουρισμού της πόλης».