Ως το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο «χαρτοφυλάκιό» της, με 2,7 εκατομμύρια επιβάτες το 2015 και κίνηση 18.500 αεροσκαφών, παρουσιάζει το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων, στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Fraport Greece.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει εκτενής αναφορά και για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που θα διαχειριστεί για τα επόμενα 40 χρόνια, ενώ στην αναφορά της για την Κρήτη, η εταιρεία επισημαίνει ότι το νησί είναι ένας καθιερωμένος προορισμός τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και για συνεδριακό τουρισμό, με τους περισσότερους επιβάτες του αεροδρομίου Χανίων να είναι ξένοι τουρίστες.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει αναφορά στην ιστορία καθώς και σε στοιχεία της περιοχής, επισημαίνοντας ότι, “η πόλη των Χανίων μπορεί να χωριστεί σε δύο βασικά τμήματα, την παλιά και τη νέα πόλη. Με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, τα Χανιά έχουν μια μεγάλη ποικιλία από μνημεία εξαιρετικού πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως μνημεία της Βυζαντινής, της Ενετικής, της Οθωμανικής και της νεότερης περιόδου, καθώς και μουσεία, όπως το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου και το Πολεμικό Μουσείο Χανίων”.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η περιοχή φημίζεται για τα προϊόντα της, όπως το ελαιόλαδο, το μέλι, το κρασί, τα εσπεριδοειδή, τη γραβιέρα, τη σαλάτα με το κρητικό παξιμάδι- ντάκο και την τσικουδιά.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας τονίζεται ακόμα ότι το αεροδρόμιο των Χανίων είναι ένα από τα τρία αεροδρόμια που έχει η Κρήτη και βρίσκεται βόρεια, εξυπηρετώντας μία ώριμη τουριστική αγορά, με δυνατή εισροή επισκεπτών από τη βόρεια Ευρώπη.