Περίπου 8,5 εκατομμύρια επιβάτες αναμένεται να ταξιδέψουν μέσω των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου μέχρι το τέλος του 2016, ενώ από 8 μέχρι 21 Αυγούστου θα διακινηθούν από τα δύο αεροδρόμια γύρω στις 550.000 άτομα.

Σε γραπτή ανακοίνωση της η Hermes Airports αναφέρει ότι «προς την κατάκτηση ενός νέου ιστορικού ρεκόρ διακίνησης επιβατών οδεύουν τα δυο διεθνή αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας και, με βάση τα στοιχεία της Hermes, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα ταξιδέψουν μέσω των κυπριακών αεροδρομίων περίπου 8,5 εκατομμύρια επιβάτες».

Προστίθεται ότι «από την αρχή της χρονιάς μέχρι και το τέλος Ιουλίου, έχει καταγραφεί μια σημαντική αύξηση της τάξης του 15,9%. Τα δυο διεθνή αεροδρόμια της χώρας αναμένεται να διανύσουν την κορύφωση της επιβατικής τους κίνησης για τη φετινή χρονιά, από τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, μέχρι και την Κυριακή, 21 Αυγούστου».

Στο διάστημα αυτό των δύο εβδομάδων «εκτιμάται ότι συνολικά θα πραγματοποιηθούν πέραν των 3.600 πτήσεων και θα διακινηθούν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο επιβάτες (πιο συγκεκριμένα 550.000 άτομα) και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στο Αεροδρόμιο Λάρνακας αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 2.800 πτήσεις, μεταφέροντας από και προς την Κύπρο πάνω από 410.000 επιβάτες. Αντίστοιχα, στο Αεροδρόμιο Πάφου θα πραγματοποιηθούν περίπου 800 πτήσεις, μέσω των οποίων θα ταξιδέψουν περίπου άλλες 140.000 επιβάτες».

Με βάση τα στοιχεία της Hermes, «κατά τον μήνα Αύγουστο, τη μεγαλύτερη επιβατική αύξηση αναμένεται να έχουν η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα».

Ειδικότερα όσον αφορά στο ταξιδιωτικό κοινό της Κύπρου, «η Ελλάδα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ο κατεξοχήν αγαπημένος προορισμός διακοπών. Τα Χανιά, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Καβάλα, η Σκιάθος, η Πρέβεζα, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Σάμος, η Κως και η Ζάκυνθος είναι οι προορισμοί που συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «η προοπτική κατάκτησης ενός νέου ιστορικού ρεκόρ στη διακίνηση επιβατών στα αεροδρόμια της Κύπρου, αποτελεί το επιστέγασμα των σκληρών προσπαθειών της Hermes να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την αεροπορική συνδεσιμότητα της χώρας και κατ’ επέκταση να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία του τόπου».