Η Emirates συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας στην Ιορδανία και με αυτό ως αφορμή θα πραγματοποιήσει μία είδικη πτήση ενός αεροσκάφους Α380 στο Αμμάν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Το διώροφο αεροσκάφος  -που αποτελεί «ναυαρχίδα» της αεροπορικής εταιρείας και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 500 επιβάτες-  θα γράψει ιστορία όταν γίνει η πρώτη προγραμματισμένη πτήση A380 προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Queen Alia, και θα είναι, επίσης, η πρώτη φορά που το A380 λειτουργεί εμπορικά στο Λεβάντ.

1

Φέτος είναι μία χρονιά ορόσημο για την Emirates, καθώς γιορτάζει 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ιορδανία. Με την υποστήριξη των ιορδανικών αρχών και του Airport International Group, η αξιοποίηση για μία φορά της υπηρεσίας A380 της Emirates έχει καταστεί δυνατή μέσα από σημαντικές αναβαθμίσεις των υποδομών για να φιλοξενήσει το αεροσκάφος. Από την εισαγωγή του στο στόλο της Emirates το 2008, το A380 έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής στους πελάτες, και η επερχόμενη υπηρεσία θα δώσει τον επόμενο μήνα στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να βιώσουν μία πτήση με αυτό το επαναστατικό αεροσκάφος.

Η Emirates εκτελεί πτήσεις στην Ιορδανία από το 1986, και έκτοτε έχει μεταφέρει πάνω από 4,1 εκατομμύρια επιβάτες. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η Emirates έχει μεταφέρει επίσης 100.000 τόνους φορτίου από και προς τη χώρα. Η Emirates έχει αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Ιορδανία με τη σταδιακή αύξηση των υπηρεσιών της, και σήμερα εκτελεί τρεις καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αμμάν και Ντουμπάι.

Η Emirates απασχολεί επίσης σχεδόν 400 Ιορδανούς υπηκόους σε όλο τον οργανισμό, που συμπεριλαμβάνει 60 μέλη πληρώματος καμπίνας. Η αεροπορική εταιρεία απασχολεί επίσης έντεκα Ιορδανούς πιλότους, εκ των οποίων επτά λειτουργούν το Α380.

2

Η Emirates διαθέτει σήμερα 81 αεροσκάφη τύπου Α380 σε υπηρεσία και 61 σε αναμονή παράδοσης, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως. Περισσότεροι από 57 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει με το Emirates Α380 από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008, και το αεροσκάφος έχει επισκεφθεί περισσότερα από 60 αεροδρόμια για μια μόνο πτήση και για μόνιμες υπηρεσίες. Η αεροπορική εταιρεία λειτουργεί σήμερα το A380 σε πάνω από 40 παγκόσμιους προορισμούς και πρόσφατα ανακοίνωσε την αξιοποίηση του στην Γκουανγκζού από την 1η Οκτωβρίου, η οποία είναι ένας δημοφιλής εμπορικός προορισμός για τους ταξιδιώτες από την Ιορδανία.