Όλοι γνωρίζουμε πως μια πτήση μπορεί να είναι… δύσκολη υπόθεση αν δεν είστε σωστά προετοιμασμένοι.

Είτε μιλάμε για μια σύντομη μετακίνηση είτε για μια μακρινή απόσταση, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να έχετε ένα πιο ομαλό και ήρεμο ταξίδι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες συμβουλές για την προετοιμασία σας πριν την πτήση:

  1. Ντυθείτε καλά

Να έχετε μαζί σας φαρδιά και άνετα ρούχα για το ταξίδι σας και –καλού κακού- έχετε stand by και καμιά ζακέτα. Οι θερμοκρασίες στο αεροπλάνο μπορούν ορισμένες φορές να χαρακτηριστούν και ως «πολικές».

 

  1. Ετοιμάστε μια τσάντα με τα απολύτως απαραίτητα

Ετοιμάστε μια τσάντα με τα απολύτως απαραίτητα είδη υγιεινής: οδοντόβουρτσα-οδοντόκρεμα, στοματικό διάλυμα, βούρτσα μαλλιών και υγρά μαντηλάκια. Όχι κάτι υγρό όμως. Χρησιμοποιώντας αυτά κατά τη διάρκεια της πτήσης σας, θα νιώσετε σίγουρα πιο αναζωογονημένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το jetlag, εάν χρειαστεί.

 

  1. Αφυδάτωση, αυτός ο εχθρός

Πιείτε άφθονο νερό πριν και μετά την πτήση σας, καθώς ο κλιματισμός στο αεροσκάφος μπορεί να «στεγνώσει» το δέρμα και το σώμα σας.

 

  1. Έχετε μαζί σας σνακ

Δεν έχει σημασία πόσο σύντομη μπορεί να είναι η πτήση σας, είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκειά της να πεινάσετε. Για το λόγο αυτό μπορείτε να προνοήσετε και να πάρετε μαζί σας ένα μικρό γεύμα ή ξηρούς καρπούς.

 

  1. Πείτε όχι στο αλκοόλ

Το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορεί να είναι δελεαστικό, ειδικά εάν ταξιδεύετε με φίλους, ωστόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού καλό θα είναι να ελαττώσετε την κατανάλωσή του. Όχι μόνο θα σας αφυδατώσει αλλά μπορεί να γίνετε υπέρ το δέον ενοχλητικός για τους άλλους.