Στον διεθνή αερολιμένα Θεσσαλονίκης συνελήφθη 21 ετών Γερμανός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία. Ο νεαρός συνελήφθη, χθες το απόγευμα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ταξιδεύοντας από την πατρίδα του, όπου, λίγες ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 2.30 τα ξημερώματα, φέρεται ότι τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο τον πατριό του.

Η πράξη φαίνεται ότι τελέστηκε στο σπίτι του θύματος, στην πόλη Όλσμπεργκ, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Η ηλικία του θύματος δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόκειται για Γερμανό υπήκοο. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο νεαρός έβγαλε αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη του από τη Γερμανία.

Στο μεταξύ, όμως, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, βάσει του οποίου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης τον συνέλαβαν μόλις πάτησε το πόδι του στη χώρα μας.

Ο κατηγορούμενος ως δράστης οδηγείται στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Γερμανία.