Η Oneworld, η κορυφαία αεροπορική συμμαχία, ονόμασε τον βετεράνο της βιομηχανίας Rob Gurney ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της.

Διαδέχεται τον Bruce Ashby, ο οποίος ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα παραιτηθεί από τον ρόλο αυτό το καλοκαίρι μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια στη θέση αυτή.

Ο Rob Gurney θα ενταχθεί στην Oneworld τον Οκτώβριο μετά την αποχώρηση του από την Emirates, όπου υπηρέτησε ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος Εμπορικών Επιχειρήσεων στην Αμερική.

Έχει σημαντική εμπειρία στις αεροπορικές συμμαχίες με ένα μεγάλο μέρος της 25ετούς καριέρας του στη βιομηχανία να εντοπίζεται στα ιδρυτικά μέλη της Oneworld, British Airways και Qantas.

Για τέσσερα χρόνια μέχρι το 2012, εργάστηκε στον αερομεταφορέα της Αυστραλίας, με ευθύνες για τις παγκόσμιες πωλήσεις και το μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων συμμαχίας, που τον οδήγησαν στο να γίνει εκπρόσωπος της Qantas για την Ομάδα Διαχείρισης της Oneworld.

Σαν CEO της Oneworld, ο Rob Gurney θα υποβάλει έκθεση στο ΔΣ της συμμαχίας, η οποία περιλαμβάνει τα CEOs όλων των αεροπορικών εταιρειών-μελών.

Ανακοινώνοντας το διορισμό του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Oneworld και Διευθύνων Σύμβουλος της Cathay Pacific, Ivan Chu, δήλωσε: «Ο Bruce Ashby αφήνει μεγάλα παπούτσια για να γεμίσουν και με τον Rob Gurney, η Oneworld βρήκε κάποιον που μπορεί να το πράξει σωστά. Ο ίδιος αναλαμβάνει το ρόλο του CEO της Oneworld με αποδεδειγμένη εμπειρία σε επιτυχημένη ηγεσία σε συμμαχίες και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να οδηγήσει την μεγαλύτερη αεροπορική συμμαχία του κόσμου μέσα από την επόμενη φάση της ανάπτυξή της».

Ο Rob Gurney δήλωσε: «Με πολλούς τρόπους, η κίνηση αυτή με κάνει να αισθάνομαι σαν να ήρθα στο σπίτι μου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ και πάλι με τις αεροπορικές εταιρείες της Oneworld».