Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων αλλά και για να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο και χρήμα κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας με αεροπλάνο, μάθετε ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι ταξιδιώτες τόσο πριν, όσο κατά την διάρκεια αλλά και μετά την πτήση και ξεκινήστε για το επόμενο αεροπορικό σας ταξίδι πιο “διαβασμένοι” από ποτέ.

Δεν έχετε κατεβάσει το app της αεροπορικής ή του αεροδρομίου απ’ όπου πετάτε

2

Χρησιμοποιοώντας την εφαρμογή της αεροπορικής εταιρείας με την οποία πετάτε, δεν εξυπηρετείστε καλύτερα μόνο κατά την διαδικασία του check in –κερδίζοντας μάλιστα πολύτιμο χρόνο. Αρκετές αεροπορικές μέσω των εφαρμογών τους ενημερώνουν τους πελάτες τους για σχετικές καθυστερήσεις ή ακόμη και ακυρώσεις πτήσεων. Μάλιστα, τα περισσότερα αεροδρόμια έχουν δημιουργήσει εφαρμογές που βοηθούν τους επισκέπτες τους να περιπλανηθούν στα τέρμιναλ με βοήθεια χαρτών, λίστες με υπηρεσίες κ.α.

Δεν έχετε κάνει online check in

3

Από τις υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών που αν τις χρησιμοποιήσετε κερδίζετε πολύτιμο χρόνο, τόσο αν έχετε μόνο χειραποσκευή, όσο κι αν κουβαλάτε κανονική αποσκευή και χρειαστεί να περάσετε από το drop off γκισέ της. Ακόμη κι αν δεν έχετε κάνει online check in μπορείτε να το πραγματοποιήσετε στα ειδικά μηχανήματα (self check in kiosks) χωρίς να περιμένετε στην ουρά. Και στις δύο περιπτώσεις σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε και την θέση της αρεσκείας σας.

Φοράτε τα λάθος ρούχα

4

Έχετε υπόψη ότι οι σαρωτές χτυπάνε “καμπανάκι” σε κάθε τι μεταλλικό, ενώ οι ελεγκτές σας σταματάνε σίγουρα όταν σας δούν να φοράτε κάτι… περίεργο. Γι΄αυτό φροντίστε να μην φοράτε ογκώδη ή μεγάλου μεγέθους σακάκια και ρούχα, δετά παπούτσια (αν χρειαστεί να τα βγάλετε θα χάσετε χρόνο), μεταλλικά βραχιόλια και αξεσουάρ μαλλιών.

Στέλνετε προσωπικά δεδομένα από το wi-fi του αεροδρομίου  

5

Τα περισσότερα αεροδρόμια διαθέτουν δωρεάν wi-fi, καθώς το ίντερνετ αποτελεί, πλέον, κομμάτι της ζωής μας. Το δωρεάν, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα και ασφαλές. Γι’ αυτό προσέξτε ότταν κάνετε χρήρη δημοσίων δικτύων αν μην πληκτρολογείτε προσωπικά δεδομένα, κωδικούς λογαριασμών κ.α. Οι πιθανότητες να σας τα “χακάρουν” με αυτόν τον τρόπο είναι περισσότερες.

Δεν έχετε “σημαδεύσει” την αποσκευή σας

6

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ιστορίες από γνωστούς σας που να έχουν μπερδέψει τις αποσκευές τους με εκείνες άλλων επιβατών της ίδιας πτήσης, νομίζοντας ότι είναι δικές τους καθώς μοιάζουνε πανομοιότυπες. Ή πόσες φορές έχει τύχει να ακούσετε ιστορίες για κάποιον που έχει χάσει την αποσκευή του και την ταλαιπωρία στην οποία υπέστη για να την ξαναβρεί (αν στάθηκε τυχερός, βέβαια); Για να αποφύγετε και τις δύο αυτές δυσάρεστες περιπτώσεις βάλτε στην αποσκευή σας ένα ταμπελάκι σε έντονο χρώμα όπου θα αναγράφονται τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) για να είστε σίγουροι ότι η βαλίτσα σας θα φτάσει στα σωστά χέρια!

 

Πηγή: greekguide.com