Το Τόκιο και το Παρίσι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Κινέζους τουρίστες στο εξωτερικό, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουριστικών Πόλεων (WTCF) στη συνεδρίασή της στην πόλη Τσονγκτσίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα.

Η έκθεση της WTCF ανέφερε ότι οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν 215 δισ. δολάρια για ταξίδια στο εξωτερικό το 2015, ποσό που αντιστοιχεί στο 17% των χρημάτων που δαπανήθηκαν διεθνώς για ταξίδια. Περισσότερα από 120 εκατ. Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν πέρυσι στο εξωτερικό, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 10,09% σε ετήσια βάση. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Αμερική, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Βρετανία.

Το Τόκιο, η Σεούλ και η Μπανγκόκ είναι οι τρεις πιο αγαπημένες ξένες κοντινές πόλεις για τους Κινέζους. Στη λίστα των δημοφιλέστερων μακρινών προορισμών περιλαμβάνονται το Παρίσι, η Ρώμη, το Λος Άντζελες, το Σίδνεϊ, το Λονδίνο, η Βενετία, η Ουάσινγκτον, η Νέα Υόρκη, η Φλωρεντία και η Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ισχυρή αύξηση του κινεζικού τουρισμού στο εξωτερικό έχει συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια τουριστική αγορά.