Η εταιρία προσέφερε αύξηση μισθού 4,4% για 5.400 πιλότους και εφάπαξ πληρωμή ισάξια με δύο μισθούς. Οι διαπραγματεύσεις που έληξαν την περασμένη εβδομάδα ήταν άκαρπες, ενώ η Lufthansa προσπαθεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια.

Η Deutsche Lufthansa ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχώρησε σε νέα προσφορά προς τους πιλότους, προκειμένου να επιλύσει τη μακρόχρονη διαμάχη για τους μισθούς και τις συντάξεις.

Η αεροπορική εταιρία προσέφερε σε περίπου 5.400 πιλότους, αύξηση μισθού 4,4% σε δύο στάδια, ενώ πρότεινε ακόμη μια εφάπαξ πληρωμή ισάξια με σχεδόν δύο μισθούς. Η εταιρία υπέβαλε επίσης νέες προτάσεις γύρω από τις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά σχέδια των πιλότων, ένα θέμα στο οποίο «κολλάνε» πάντα οι διαπραγματεύσεις.

Εκπρόσωπος του σωματείου πιλότων Vereinigung Cockpit, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα εξετάσουν την προσφορά, εξέφρασε πάντως ανησυχίες πως οι προτάσεις περιλαμβάνουν μειονεκτήματα.

Πολύχρονες διαπραγματεύσεις των δύο μερών έφτασαν στο τέλος τους την περασμένη εβδομάδα, χωρίς αποτέλεσμα.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, ανεπίλυτα ζητήματα που συνδέονται με τους μισθούς και τις συντάξεις των πιλότων έχουν πυροδοτήσει πολυάριθμες απεργίες και έχουν προσθέσει στα κόστη της γερμανικής εταιρίας.

Η Lufthansa τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι οι νέες της προτάσεις αποτελούν νέο σημείο εκκίνησης για φρέσκες διαπραγματεύσεις.

 

Πηγή: euro2day.gr