«Το γεγονός ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί» δήλωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος ανέφερε πως έως τις αρχές Οκτωβρίου θα υποβληθεί πρόταση-μελέτη για την ένταξη άλλων 23 περιφερειακών αεροδρομίων στο υπερταμείο.

Όπως αναφέρει το thetoc, o κ. Πιτσιόρλας οποίος παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο τόνισε το ότι « μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο, δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά σημαίνει ότι πάει για να λειτουργήσει καλύτερα, να αξιοποιηθεί καλύτερα και να υπάρξουν πρακτικές διοίκησης και ανάπτυξης, απαλλαγμένες από το στενό κορσέ του δημοσίου τομέα» αλλά ξεκαθάρισε πως «στην προοπτική τους βεβαίως θα φανεί ποιες από αυτές μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο και ποιες όχι».

Στο υπερταμείο άλλα 23 περιφερειακά αεροδρόμια & 10 οργανισμοί λιμένος

Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα παραδοθούν στην Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και μίλησε για την τύχη άλλων 23.

«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, εμείς θα έχουμε από την πλευρά μας έτοιμη μια μελέτη- πρόταση για την προοπτική τους και θα μεταφερθούν και αυτά στο υπερταμείο» ανέφερε.