Η συμφωνία δίνει στα συνεργαζόμενα με την Amadeus ταξιδιωτικά γραφεία τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλο το εύρος του περιεχομένου της easyJet μέσω του συστήματος της Amadeus

Η Amadeus ανακοίνωσε πρόσφατα την ανανέωση της μακρόχρονης συνεργασίας της με την easyJet προσφέροντας έτσι στους συνεργάτες της συνεχή πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες ναύλων της easyJet.

Η ανανέωση της συνεργασίας θα υποστηρίξει την εξελισσόμενη στρατηγική ανάπτυξης της easyJet, η οποία επικεντρώνεται στα επαγγελματικά ταξίδια και διασφαλίζει ότι οι εταιρικοί ταξιδιώτες θα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση και να πραγματοποιούν κρατήσεις σε μια σειρά από business friendly υπηρεσίες, όπως οι κατηγορίες ναύλων Inclusive και Flexi. Η easyJet και η Amadeus ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2007 και στη διάρκεια της σχέσης τους η easyJet έγινε η πρώτη εταιρεία που δοκίμασε πιλοτικά την πρωτοποριακή λειτουργία light ticketing της Amadeus, η οποία επιτρέπει στα ταξιδιωτικά γραφεία να πραγματοποιούν κρατήσεις στην easyJet με την ίδια διαδικασία που ακολουθούν και σε κάθε άλλον αερομεταφορέα, την ίδια στιγμή που η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία XML για να συνδεθεί με το σύστημα της Amadeus.

Η EasyJet,  μέσα από τη συνεχή χρήση αυτής της τεχνολογίας, έχει τη δυνατότητα να διαθέτει όλα της τα προϊόντα. Η Amadeus έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη της ετήσιας ανάπτυξης των κρατήσεων μέσω GDS της easyJet.

Ο κ. Anthony Drury, head of Business της easyJet δήλωσε: «Η easyJet ήταν μία από τις πρώτες low-cost εταιρείες που διέθεσε το περιεχόμενό της στα ταξιδιωτικά γραφεία στο έμμεσο κανάλι. Παραμένει υψίστης σημασίας να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Amadeus, αξιοποιώντας τη δύναμη του light ticketing και χρησιμοποιώντας κύριες κατηγορίες προϊόντων, όπως inclusive rates και corporate negotiated fares.

Περίπου το 20% των επιβατών της easyJet ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους και γι’ αυτό εμμένουμε στην στρατηγική που ξεκινήσαμε το 2010, με σκοπό να αυξήσουμε την παρουσία μας στον τομέα των επαγγελματικών ταξιδιών.»

Ο κ. Decius Valmorbida, Vice President , Distribution Marketing της Amadeus πρόσθεσε: «Η συνεργασία μεταξύ της easyJet και της Amadeus τα τελευταία εννέα χρόνια έχει επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνέχισή της. Η easyJet έχει επωφεληθεί από το απαράμιλλο δίκτυο εταιρειών, ταξιδιωτικών γραφείων και εταιρειών διαχείρισης ταξιδιών, αλλά και από το εύρος της αγοράς που καλύπτει η Amadeus, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της easyJet που αφορά τα επαγγελματικά ταξίδια. Μαζί ενθαρρύναμε την υιοθέτηση νέων πρωτοβουλιών και πρωτοποριακής τεχνολογίας, μοναδικής για τον κλάδο. Καθώς η ταξιδιωτική βιομηχανία εξελίσσεται σκοπός μας είναι να συνεργαζόμαστε με προοδευτικές εταιρείες όπως η easyJet.»

Το Ευρωπαϊκό δίκτυο πτήσεων της easyJet περιλαμβάνει πάνω από 100 κορυφαίους προορισμούς, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, ενώ οι χαμηλές τιμές της, η ασυναγώνιστη συνέπεια και η φιλική εξυπηρέτηση αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την προσέλκυση και την διατήρηση νέων εταιρικών ταξιδιωτών.

Η Amadeus συνεργάζεται με περισσότερες από 90 αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, ανεβάζοντας σε 80% το ποσοστό των συνολικών θέσεων αεροπορικών χαμηλού κόστους και υβριδικών αεροπορικών σε όλο τον κόσμο που είναι διαθέσιμες στο σύστημα της Amadeus. Οι κρατήσεις για αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και υβριδικές αεροπορικές στο σύστημα της Amadeus σημείωσαν αύξηση κατά 17% το πρώτο εξάμηνο του 2016, σε σχέση με πέρυσι.