Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ξέρει να κάνει στρατηγικές κινήσεις.

H Egyptair, με έδρα το Κάιρο, ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου του 1932, ως η πρώτη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική και ήταν η έβδομη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως που εντάχθηκε στην ΙΑΤΑ. Το δίκτυο της Egyptair περιλαμβάνει περισσότερους από 68 προορισμούς, σε περίπου 50 χώρες παγκοσμίως, για να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της.

Στις 17 Ιουλίου 2008, η Egyptair εντάχθηκε στο δίκτυο της Star Alliance, της μεγαλύτερης αεροπορικής συμμαχίας παγκοσμίως για να προσφέρει στους πελάτες της περισσότερες επιλογές αεροπορικών συνδέσεων και πιο άνετα ταξίδια. Η συμμετοχή της Egyptair στο δίκτυο της Star Alliance είναι μοναδική, καθώς είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή και είναι μέλος του δικτύου.

Στις 13 Ιουλίου 2016, η Boeing και η Egyptair ανακοίνωσαν, στο Farnborough International Airshow 2016, την παραγγελία εννιά αεροσκαφών Next-Generation 737-800s. Η συμφωνία αποτιμάται στα 864 εκατ. δολάρια στις τρέχουσες τιμές. Το 737-800 είναι η best seller εκδοχή της επιτυχημένης σειράς Next-Generation 737. Γνωστό για την αξιοπιστία του, την αποδοτικότητα των καυσίμων και τις οικονομικές επιδόσεις του, το 737-800 έχει επιλεχθεί από κορυφαίους αερομεταφορείς, γιατί τους παρέχει την ευελιξία να εξυπηρετούν ένα ευρύ φάσμα αγορών. Ο στόλος της Egyptair αποτελείται συνολικά από 81 αεροσκάφη, (συμπεριλαμβανομένων δέκα 777-300ER και επτά 777-200rs).

Oταν παραδοθούν τα εννέα αεροσκάφη 737-800NGs, ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους θα αποτελεί το μεγαλύτερο σε αριθμό τύπο αεροσκάφους μονού διαδρόμου στο στόλο της. Η Egyptair προβλέπει ότι θα έχει σημαντική αύξηση του στόλου της μέχρι το 2026. Στην Ελλάδα, η Egyptair δραστηριοποιείται τα τελευταία 60 χρόνια, συνδέοντας αεροπορικά την Αθήνα με το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και από εκεί με όλο τον κόσμο.