Και νέα ρεκόρ αφίξεων σημειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης μεσα στο Σεπτέμβριο που καταρρίπτει μήνα μήνα όλα τα ρεκόρ στη φετινή τουριστική χρονιά.

Ειδικότερα μέσα στον περασμένο μήνα έφτασαν 480.000 ξένοι τουρίστες στο Ηράκλειο με τις πτήσεις τσάρτερ, αριθμός που αποτυπώνει μια αύξηση της τάξης του 12,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, 52.000 περισσότεροι από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Μάλιστα αύξηση είχαμε και στις αφίξεις από τις πτήσεις εσωτερικού που έφεραν στο Ηράκλειο 54.000 επισκέπτες, πολλοί από αυτους ήταν ξένοι τουρίστες που ήλθαν στο νησί με το αεροπλάνο της γραμμής. Η αύξηση των αφίξεων στις πτήσεις εσωτερικού για τον Σεπτέμβριο έφτασε το 16,34%.

Όμως και ο Οκτώβριος θα είναι ένας καλός μήνας αφού τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν – κατά τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα – πως θα πάει καλά μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου όπου ο ” ξαφνικός θάνατος ” της τουριστικής σαιζόν με το κλείσιμο των περισσότερων ξενοδοχείων φέρνει και την απότομη μείωση των αφίξεων στις πτήσεις τσάρτερ που θα συνεχιστούν πάντως μειούμενες ως και τις 10 Νοεμβρίου.

Η κίνηση για το αεροδρόμιο Ηρακλείου, σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα, θα κλείσει συνολικά στο + 10% σε σχέση με πέρισυ, απογειώνοντας τα νούμερα του “Νίκος Καζαντζάκης” : από την αρχή του χρόνου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν έλθει κι έχουν φύγει από τον αερολιμένα Ηρακλείου 5.970.000 επισκέπτες αριθμός που κατατάσσει το Ηράκλειο στην πρώτη θέση των αεροδρομίων της χώρας μετά από το ” Ελευθέριος Βενιζέλος ” των Αθηνών !

 

Πηγή: cretalive.gr